söndag . here comes the sun

Befinner mig hemma i Mönsterås igen. (Efter en resa som från dörr till dörr tog över 17 timmar, heja SJ.) Ägnar dagarna åt att pussa på Oliver och träffa mysiga människor. Lyckades bryta mitt "jag ska inte köra bil när jag är hemma" efter ett dygn, men jag har inte kört på en enda en. Snön är äcklig. Bloggen får semester, precis som jag.

We are what really matters. :)

onsdag . i put down in words

Den här dagen, onsdagen, började med en översvämning. I sadelkammaren, och foderkammaren, och en av "nu ska du vilja ha föl"-boxarna. Så vi började dagen med att flytta blöta fodersäckar och sopa vatten. Sen hade vi bara det vanliga morgonarbetet kvar att göra. Det vill säga; skrittmaskin, täckbyten, släppa ut hästar, mocka, bära vatten och hö. Vi fixade vatten och hö till alla hagar med. Det är konstigt hur mycket jobbigare allt blir bara för att det kommer lite snö. (Eller nej det är inte konstigt, snö är äckligt.)

Efter den sena lunchen (som innehöll nudlar och en pratstund med bästa Caroline) så fixade vi lite mer hö, komplicerat värre. Efter det så flyttade vi tillbaka alla fodersäckarna, som vägde ca 20 kg var, hej träningsvärk överallt. Sen tog vi in hästar och bytte täcken, det är ett himla täckesbytande på dethär stället. Dom fick mat med och jag mockade åt Lilleman med, åh han är så mjuk och pussvänlig. Sen var klockan fyra och jobbdagen slut.

Duschade lite fint och började packa lite fint. Vid sju åkte vi till Haddenham och åt middag på en indisk restaurang, mycket mycket gott. Det var våran "hejdå-middag", jag och Rebecca, familjen Hope och deras två grannys. När vi kom hem igen så fick vi paket och order om att dammsuga rummen samt byta lakan imorgon bitti. Klockan nio går bilen härifrån. Så vi dammsugade, packade det sista och åt choklad.

Om allt går som det ska så är jag hemma om 24 timmar, galen känsla. Kommer sakna sängen, även om min säng hemma är "min" säng så är den här sängen skönare. Nu sovdags, imorgon åka hem-dags. God natt.

It's not your fault but mine. :)

tisdag . light up the fire

Har ägnat dagen åt att inte få panik för att det är julafton om tre dagar och sannolikheten att jag skulle ta mig hem tills dess är ungefär lika med noll. Sa jag att dethär vädret och hela situationen gör mig extremt negativ och hatisk? Jag vet att chansen att jag kommer hem finns och så. Men jag har varit inställd på att få åka hem nu ända sen jag åkte. Det har hela tiden varit en "livlina", om det blir för jobbigt vet jag att får åka hem om två månader, och två månader klarar jag.

Det är inte det att jag inte trivs här eller så, det är bara så att jag vill åka hem och fira jul med min familj och mina vänner. För det är faktiskt det som julen handlar om. Egentligen finns en anledning till att jag verkligen vill åka hem denhär julen; förra julen. Ibland önskar jag att jag var tre år igen, då hade ingen tyckt att det var konstigt om jag satte mig i ett hörn och tjurade.

Juste jag har faktiskt jobbat idag med. Började med att tvätta lite. Sen fick jag ett av fyra barn att städa sina rum, alltid något. Resten av barnen var mer intresserade av att baka. Så Millie och jag gjorde cupcakes. Efter lunchen gick vi på en mata-djur-mission, matade kaniner, hönor, katter och ankor. Sen gjorde jag och Millie en snögubbe, jag vet inte hur många år sen det var jag gjorde en sist.

När snögubben vart någorlunda snögubbig gick vi in och gjorde klart cupcakesen, det vill säga, icing och dekoration. Sen bjöd vi massa människor på cupcakes, alla berömde dom (och ja jag tänker faktiskt ta lite credit för det eftersom det var jag som dekorerade dom, blev inte jättefult faktiskt). När jobbdagen var slut åkte jag och Rebecca på handlingstur till Tesco, inte mycket nyttigt i korgarna där inte. Nu ska jag se film och äta choklad, det kanske får bort några negativa tankar.

You gotta swing the bat. :)

måndag . a time for hating and fighting

Måndagen den 20e december har tillbringats på Olympia i London, London Horseshow, vi får fina julklappar vi. Morgonen började med oroligheter om huruvida bussen som skulle ta oss (och diverse annat pony club-folk) dit skulle dyka upp eller inte. Engelsmännen är inte så haj på dethär med snöröjning tyvärr. Men bussen var där och iväg kom vi, fram kom vi också.

Började med en runda bland affärerna, galet stort shoppingområde, Globen kan slänga sig i väggen på den biten ja. Köpte dock ingenting, inte på resten av dagen heller för den delen, förnuftgigt var det ja. Fast jag saknade en ponny att köpa massa underbara saker åt, eller en rik far som kunde köpa massa underbara dyra saker åt mig. Åt lite pizza till lunch.

Sen såg vi en juniorhoppning. Dom var duktiga och så, inte alla 11-12 åringar som skulle klarat av att rida där inne (och nej alla var inte så unga, någon var 17 med). Efter prisutdelningen hade dom agility, egentligen är dte sjukt underskattat som publiksport, det är ju så sjukt kul att kolla på när dom springer och har sig. Sen gick vi runt lite bland affärerna igen innan det var en kadrilj, åh den var sjukt fin. Sen lite mer "shoppande" och sen höjdhoppning. Six Bars är sjukt skoj. Knäppt när dom hoppar hinder på 185 också, visserligen var det bara Robert Smith som klararde alla hinder i sista omgången och därmed också vann.

Sen finalen med en del från War Horse (en teater) innan vi hittade våran buss och åkte hem igen. Tog oss hela vägen till Thame och bilen och faktiskt även den sista biten hem utan olyckor. Fast jag vet inte hur många söndriga bilar vi har sett idag, var och varannan meter längs hela motorvägen fanns dom, galet vad lite snö kan göra.






I'm not a child but my heart still can dream. :)

söndag . tänd ett ljus

Upp vid åtta för en snabb-frukost innan jag tog på mig alla kläder jag äger och har med mig och gick ut i stallet. Måste säga att snön gör det aningen komplicerat. Matade en himla massa hästar och släppte ut nästan lika många (Lilleman som har boxvila fick faktiskt frukost också). Sen mockade vi alla dessa boxar innan det var dags för en välförtjänt stor-frukost, bacon och ägg och allt.

Fixade lite småsaker i huset, plockade undan alla miljoner mössor/vantar/halsdukar som låg överallt. Det är ju farligt att ta samma mössa nästa gång man går ut. Kollade lite vänner och någon minut världscuphoppning från Olympia med innan det var dags att gå ut och ta in alla hästar igen. Vatten skulle dom visst också ha, i flytande form, problematiskt. Alla vattenkranar i stallet hade frusit så vi fick hämta vatten inne i vårt kök, det tog sin lilla tid. Sen åt vi spaghetti.

Resten av eftermiddagen/kvällen tillbringade vi framför tvn, preparerade med ett gäng filtar och en eld. Såg Harry Potter varvat med Englands sportgala, kul att årets "sports personality" blev någon som sysslar med en sport som inte ens finns i Sverige (eller?), Horse Racing.

Logs on the fire and gifts under the tree. :)

lördag . run your feet

Slapp barnvaktande igår, skönt att avnjuta en sjuk kväll i endast sitt eget sällskap faktiskt, tror jag behövde det, fick sova någorlunda tidigt med. När jag började vid åtta var det bara lite snö, som igår. Så vi släppte ut alla hästar, mockade, slog sönder is och fixade hö i alla hagar. Mitt i allt detta så började det snöa. Det började som miniflingor som bara växte under förmiddagen.

Efter stalljobbet på morgonen gick jag en promenad med hundarna innan jag tvingade i mig en varm citrondricka. Sen hann jag lagom börja plocka undan disken när Sue kom in och sa att vi skulle ta in alla hästarna igen pga snön. Så på med alla mössor, vantar, jackor och halsdukar igen. Sen tog vi in en 16 hästar eller så. När vi var klara med hästintagandet och var sådär härligt genomblöta överallt gick vi in igen. Jag och Gini satte oss framför tvn under varsin filt och kollade barnprogram, mycket allmänbildande.

Efter ett tag skulle vi gå ut och ta in tre hästar till. Då hade det slutat snöa men snön på marken nådde över mina gummistövlar, galet. Hur kan det snöa typ 35-40 cm snö på bara några timmar. Sen matade vi hästar och sopade bilen så vi kunde köra in den i stallet. Sen in i huset till tvn, filtarna och eldarna.

All den här snön är inte okej. Flygplatserna är stängda. Halva familjen Hope har suttit fast på motorvägen sen klockan två, ingen aning om hur långt dom har kommit nu men dom hade inte rört på sig alls vid sju. Lider mest med Prince som inte har något vatten (och ja dom sitter fast i trafiken med hästlastbilen inklusive ponny).


I morse var det såhär lite snö (då tyckte jag det var alldeles för mycket), nu kan man inte riktigt se den där krukan längre.

We're like a jedi and Cinderella, not in the same story. :)

fredag . like one two three

Sov som en gnu till halv elva i morse, efter lite trubbel med att somna igår. Dock hade mitt huvud fördragit några timmar till i sängen. Men man kan ju inte sova bort en helt ledig dag. Förövrigt min första lediga fredag sen jag flyttade hit, apropå onödig fakta. Åt lite frukost, med betoning på lite, och pratade lite med fina Caroline.

Sen blev jag lite deprimerad. När jag fixade frukost var det fint väder och uppehåll. Ett tag senare var det snö överallt. Inte okej. Men eftersom idag var min näst sista lediga dag innan jag åker hem var jag tvungen att ta mig i kragen och byta kläder. Diskade lite fint innan jag åkte till Aylesbury en sväng. Köpte en del julklappar faktiskt, en jättesöt till Oliver bland annat. Dom andra klapparna var mest tråkiga, men folket önskade sig tråkiga saker så inte mitt fel. Min klapp jag hittade till mamma, en sån där som faktiskt hoppade upp i fejset på mig, är däremot en kul klapp. Iallafall hade jag velat ha den om jag va hon.

När jag kom hem åt jag två rostade mackor, och nej jag åt inget alls på alla timmar mellan frukosten och fem. Jag är nog sjuk på riktigt eftersom jag inte klarar av att äta hela tiden, men det är ju bra, då kan jag göra plats åt julmaten. (Kan fortfarande inte fatta att jag är hemma om sex dagar.) Sen skjutsade jag Rebecca till tåget eftersom  hon ska till London över helgen, därav min lediga fredag istället för söndag.

Ikväll ska jag antagligen barnvakta ett tag, dock bara två barn, lagom och bra.




I know I'm not perfect, but who is. :)

torsdag . we all do

"You're not feeling very well are you?" Och då hade jag inte ens öppnat munnen.

Mådde inte alls bra när jag vaknade idag. Egentligen började det nog igårkväll, jag slutade liksom inte frysa fastän jag hade tjockt täcke, element på högsta läget och massa kläder på mig. Känslan när man fryser i hårbotten är ju bara för härlig. Feberyrade av och till under natten, eller jag tror inte jag hade feber men yrade gjorde jag. Hela jag kände mer för att stanna i sängen i morse, men icke.

Fast när Mags skulle säga vad jag skulle göra under dagen så förekom orden "så lite som möjligt" extremt ofta. Fint när ens chef ber en att sätta sig i soffan under en filt med en varm dricka, på arbetstid. Lite vettigt gjorde jag dock; sorterade kläder med Laura, slog in paket, eldade och lite sånt. Känns iallafall lite bättre nu än vad det gjorde på morgonen.

Ska försöka sova nu, så jag orkar med julklappsinköp imorgon, annars är jag lite körd på den fronten. Får hålla tummarna för att jag kommer iväg någonstans och att alla julklappar hoppar upp i fejset på mig. Och just det, om en vecka är jag hemma, galet.

This year, to save me from tears, I'll give it to someone special. :)

onsdag . oh stop it

Spenderade min dag med hästarna, lagom förkyld och så ja. Började med att släppa ut hästar, sätta hästar på skrittmaskinen, mocka boxar och sånt spännande. Lyckades få igång blåsmaskinen (typ som en lövblås vi blåser golvet med), vi tycker inte riktigt om varandra (jag är inte så bra på blowjobs haha, skyller dom dåliga skämten på min förkylning). Hann med ett coffeebreak mitt i mockningen med, eller ja medecinbreak.

Red ut med Sue en sväng med, jag red Woodie och hon George. Jag tror faktiskt att jag tycker om hästen, han är lagom knäpp. Sen tvättade vi hästar och sadlar. Hela jag var full med hästschampoo och vatten när jag väl va klar med den tredje hästen. Mockade lite till innan jag slutade vid fyra.

Duschade varmt och mysigt innan vi åkte till Thame och åt julmiddag med alla Hopes, Nikki, hennes pojkvän och Chico. Inget fel alls på varken kalkon, chokladkaka eller vin.

Some day you'll find someone that falls in love with you. :)

tisdag . pull the trigger

Härligt med sovmorgon, speciellt när man hör sin sambo gå upp ca två timmar tidigare än man själv behöver. Min förkylning är däremot inte härlig, sämre än igår men förhoppningsvis värre än imorgon. Efter frukosten gick jag in i huset och umgicks med Gini, som också är lite lagom sjuk. Vi letade kläder till henne i en evighet, sen tog det en evighet till för henne att få dom på sig, nästan. Resten av förmiddagen sysselsatte vi oss med att plocka undan alla varor som Tesco hade med sig.

Efter våran extremt avancerade lunch så klädde vi våran svarta gran i stugan, spelade biljard (Gini vann eftersom jag fuskade åt henne, åh vilken snäll människa jag är ibland), matade hönorna med mögliga grönsaker och slog in paket (varför ger man inte sina barn endast fyrkantiga platta saker i julklapp för?). Sen bakade vi gröna kakor, dom var knäppa men goda. Kollade massa Vänner med Eleanor när vi hämtat henne med, lagom intelligenskrävande.

Fixade lite nudelmiddag till Gini och Eleanor innan jag slutade för dagen. Fick med mig lite medicin in med, fint med folk som vill att jag ska bli frisk. Efter slutet tog jag och Rebecca en tripp till Sainsbury i Thame för lite handling. Med min manflue som anledning (och ja egentligen är det nog lite värre än en manflue, jag hostar ju och kan knappt prata vissa stunder) köpte jag massa onyttigt. Men, cola är bra mot förkylning (och nej jag tycker inte det är gott nu heller) och glass är bra mot halsont. Köpte även bananer, ett åttapack, men det var tio bananer i såg jag sen, spännande.

Ska försöka sova tidigt ikväll, sömn är också bra mot sjukdomar har jag fått berättat för mig.



Take my hand and kiss me, no thoughts bout tomorrow. :)

måndag . when you're in the world

Idag; en lite mer produktiv ledig dag. Startade upp med frukost, inte så pjåkigt alltså. Sen dammsugade jag mitt rum extremt grundligt och tvättade lite kläder. Orkade till och med fila mina söndriga naglar, galet. När klockan var lunchtid åkte jag och Rebecca till Aylesbury, hittade en julklapp (skärpning på den fronten inom en snar framtid kanske). Köpte lunch på Subway med, galet gott.

Kvällen har jag tillbringat på Skype med min kära familj, eller ja delar av den åtminstone. Tänka sig jag föredrar vårat 6-8 plusgrader mot deras minus och massa snö. Global uppvärmning my ass. Jag var en person kunde säga att där jag bor har vi inte snö mer än nån vecka då och nån vecka då, nån dm kanske (för det äs så dom flesta av mitt livs vintrar sett ut), men nu ska det tydligen vara en halvmeter snö i flera månader, vad är detta?

Inatt ska jag drömma om julklappar, precis vad alla vill ha och vart jag kan hitta det. Eller också kanske jag ska drömma om något annat fint. I vilket fall lär jag drömma något. Sovmorgon imorgon med, börjar klockan tio istället för kvart i sju, fint. Får visserligen ingen sex-timmars-rast men jag klarar mig nog.

I forgot to remember to forget you. :)

söndag . we could be heroes

Idag har jag gjort inget vettigt alls nästan. Har bokstavligt talat haft en ledig dag. Sov länge, drömde knasigt hela morgonen. Ägnade dagen åt att fräscha upp mig själv lite, det var aningen välbehövligt och känslan av nyrakade ben är inte att leka med. Var duktig och diskade våran disk med. Dock sparar jag dammsugandet till imorgon.

Har pratat med finaste Carro idag, vill bara att du ska veta att jag älskar dig!<3 Fick se söta små barn med, dom ville inte riktigt som Carro ville, men söta var dom ändå. Ikväll har vi sett X-factor finalen. Trevligt när alla tre är bra, dock hade jag nog hellre sett någon av Rebecca eller One Direction som vinnare istället för Matt, men han var bra han med. Har också äntligen lyckats se The Notebook, ja alla har rätt i att den är bra, däremot ser jag inte riktigt hur jag skulle kunna vara lik Rachel McAdams som folk också säger.

Försöker förstå att jag är hemma om elva dagar, helt galet. Tiden går så fort så jag blir rädd ibland. Men åh vad skönt det ska bli att komma hem.

Somliga går i trasiga skor, säg vad beror det på? :)

lördag . not everything lasts

Började min lördag med att äta frukost (bra början). Började själva jobbdagen med att göra frukost. Först ReadyBrek till Gini sen ehm mackor stekta i äggblandning (och ja dom hade något fansy namn för dte som jag har glömt bort helt) till Eleanor. Efter lite undanplockning, diskning och skoluniformstvättning åkte jag och lämnade Gini på Stage Coach i Aylesbury. Bara för att åka hem och fixa lite smått innan jag och Simon åkte BMW (sjukt viktigt att vi åkte BMW, kanske) tillbaka till Stage Coach och tittade på när dom spelade upp sin julföreställning. Dom små barnen var sjukt duktiga och allihop sjöng bättre än jag någonsin kommer kunna göra, dom är runt sju år, hm.

När vi kom hem igen så fixade jag lunch till mig och Gini, sjukt avancerad lunch bestående av nudlar och majs (jag har hört att man måste ge barn grönsaker till lunch). Sen spelade vi ponnyspel, hängde tvätt och eldade lite. Sen kom Mags och Eleanor hem, så jag och Gini åkte igen. Efter att vi fått en fin karta till teartern hon skulle till, synd bara att kartan va fel (eller kartan va rätt men man kom inte till teatern när man följde den). Tur att vi hittade en trevlig dam att fråga så vi kom rätt till slut.

Hem hittade jag iallafall utan karta. Bakade banankaka på våra svarta bananer. Sen skulle Eleanor baka choklad cookies med marshmallows i. Det blev ehm, kreativt. Eftersom hon valt det hårda smöret ville det inte bli krämigt så hon tog lite av det mjuka smöret, då blev det krämigt och fint. Sen satte hon in dom i ugnen. Efter en liten stund hade hon inga cookies utan mer kaksmet på hela plåten. Så vi använda våran kreativa sida och gjorde en cookie-cupcake och en cookie-kaka. Folk skrattde åt stenlook-a-like-resultatet, men åt det gjorde dom.

Åt indisk take-away framför X-factor-finalen gjorde vi med. Mycket gott var det, mätt som en blåsfisk var vi nog allihopa. Rätt person åkte ur lördagens del av finalen, nu kan vem som helst vinna söndagsdelen. Kvällen avslutades med Bridget Jones.

We're okey, nothing but okey. :)

fredag . oh lord won't you

I morse ville jag helst stanna i sängen, hela dagen. Men det gjorde jag inte. Jag tryckte i mig lite frukost och gick in i huset och klädde barn istället. Eller hon klädde på sig själv medan jag gjorde frukost åt henne, men iallafall. Sen gick jag på hundpromenad medan Mags skjutsade Gini till skolan. Fixade sovrum och tvrum när jag kom tillbaka. Sen ägnade jag en stund åt att slå in julklappar, andras julklappar till andra.

Sen gav jag mig ut på mission; skjutsa Millie till skolan och lyckas ta mig hem igen utan att köra vilse. Mission complete. Nästa uppdrag var dock aningen mer komplicerat. Jag fick ett rör blod och en karta; kör till veterinären och lämna det här och hämta medicin. Kartan var lätt att följa, jag hittade med en gång, problemet var bara det att dom hade gjort om vägen och så där så det gick inte att parkera. Är ganska säker på att man inte fick parkera där jag till slut ställde bilen, men det går ju fort dethär tänkte jag. Jag hade fel. Först hamnade jag på smådjursavdelningen. Sen när jag väl kom rätt så visste dom inte att jag skulle hämta någon medicin. Efter x antal telefonsamtal och bläckiga fingrar fick jag äntligen min hästmedicin och kunde krångla mig ut ur stan och åka hem igen (en timme in på min rast, heja.)

Väl hemma åt jag lunch, smarrigt värre. Sen åkte vi en sväng till Thame för mathandling och annat spännande. Hittade en julklapp till min kära mor, dagens skratt. Inhandlade ny choklad med, den gamla tog slut vid lunch, hm. Sen åkte vi hem. (Och jag frågar mig hur min långrast tog slut så fort?) Jag släppte ut hundarna en kvart, åkte och mötte Mags och Gini utanför Thame och tog med mig Gini hem. Vi åt choklad, hennes choklad, och skällde på hundarna som antagligen har lärt sig flyga eller något, hur skulle dom annars få tag på saker som ligger långt utanför deras räckvidd (det är för mig ett mysterium hur dom lyckades).

Ställde in pastagratängen som Mags förberett i ugnen. Fick ett telefonsamtal och åkte och hämtade Eleanor nere i byn. Sen åt vi middag för tre, hiskeligt gott var det. Diskade lite, eldade och sen var jobbdagen slut.

Kom på häromdagen att jag sen jag flyttade hit har lärt mig äta massa konstiga saker. Inte bara konstiga som i "engelska" utan konstiga som i "saker jag inte alls skulle få för mig att äta innan". Har avskytt kokta morötter sen jag var, ehm pytteliten. Men nu äter jag det utan att blinka (kan inte påstå att jag älskar det men iallafall). Har också börjat äta ärtor (hallå jag har aldrig ätit det innan), bönor och russin. Tvingade till och med i mig en kopp varm choklad en gång, det är nästan så att ag blir rädd för mig själv.



Everything will be alright. :)

torsdag . you're every line

För att väga upp chipsen igårkväll har jag laddat mitt nattduksbord med ett äpple, en morot och en mugg mineralvatten. Egentligen är det mycket godare med frukt och grönt än chips, varför kan jag inte inse det alla dagar?

Min torsdag började i en varm säng i ett stort hus. Väckte Millie och Gini genom att brutalt tända lampan. Sen slängde jag ut hundarna och så åkte vi och lämnade Millie vid tåget, i tid och allt. Sen hem och fixa frukost till Gini, slapp skjutsa henne till skolan idag eftersom hon åker med deras granne på torsdagar. Fixade sovrum, disk och plockade undan lite innan jag gick en lång promenad med hundarna, eller ja inte jättelång men 45 minuter åtminstone. Trodde för en sekund att det var pappas bil jag såg på vägen sen insåg jag att det var en extremt korkad tanke, men jag saknar dig pappa.

Hann med lite tvätt och annat smått innan min långrast. Ägnade, klokt nog, min rast till att äta lunch. Tvättade lite kläder och skypade med Erik också, jag saknar er. Sen gick jag in i huset och fick en hemgjord karta av Millie, plockade ur tvätten ur tvättmaskinen och så följde jag kartan till Thame Church där jag hämtade Gini. Åkte hem och fixade mat till tre barn, mig och Mags. Dom kom hem under eftermiddagen.

Efter maten klädde dom granarna, alla två (den i våran stuga är oklädd än så länge). Fick sån där mysig julkänsla när jag såg granen, nu vill jag ha julafton.








Sometimes, you just know. :)

onsdag . i hope you don't mind

Funderar på om jag kanske ska lägga ner min chipspåse för ikväll, tror inte chips finns med på "saker att äta så somnar du lättare"-listan tyvärr. Eller också kan jag äta upp cipsen nu och vara nyttig imorgon, tåls att tänka på.

Min onsdag har varit bra (bortsett från min fotvärk), hästig, fullt upp och solsken. Började morgonen med att mata hästar, byta täcken på hästar, släppa ut hästar, sätta VJ (den näst näst nyaste hästen som kom för två-tre veckor sen)på skrittmaskinen (man säger nog inte "sätta" egentligen men vad säger man istället?), mocka boxar och fxa hö/vatten.

Hade en kort kaffepaus innan jag gick ut och red George. Det började med att han klev på min häl påväg ut från hagen. Först gjorde det förbaskat ont, inte så konstigt med tanke på att han är gigantisk (med betoning på gigantisk) och gummistövlar skyddar inte så hemskt mycket. Men jag bestämde att det går över och ignorerade smärtan, jag hade ju en häst att rida. Länge sen jag kände mig så hemskt liten på en häst, men det gick bra (stundtals jättebra) för att vara första gången. Rytmen i lättridningen var dock extremt svår att hitta, stor häst likamed stor trav, konstigt. Galoppen däremot var helt underbar, riktig gunghästgalopp.

Efter ridpasset tog jag tidig lunch, en extremt färgglad sallad. När jag hade slängt i mig lunchen gick jag ut i stallet igen och sadlade/tränsade Woody, Caroline skulle komma och rida några av hästarna. Så mellan halv ett och halv tre sadlade jag på/av hästar, en fyra stycken sådär. Hann med att putsa sju träns och två sadlar med, produktivt så det bara skriker om det. Sen tog vi in dom hästarna som var kvar ute och när vi hade matat dom var vi klara för dagen.

Satte mig med datorn på golvet framför elementet en stund (min favortiplats när det är kallt). Gick in i huset och kollade tv en stund. När Millie kom hem hjälpte jag henne när hon longerade Prince och så mätte vi boxar med, i mörkret (insåg att ingen av oss var tillräckligt långa egentligen). Åt bakpotatis med tonfisk/majs och sen såg vi på tv. Förstår mig inte riktigt på människorna i The only way is Essex. Nu ska jag sova i the present room igen, värmedyna igång! (Chipsproblem löst, chips uppätna.)


George, och marken är grymt mycket längre ner än mig.


Sallad, sallad, sallad och en tumme.


Som sagt, finväder (men kallt).

Baby your a firework. :)

tisdag . Oh Boy she's not you

Dagen började med frusna rutor, dimma och söndertuggad chokladkalender. Körde Eleanor och Millie till tåget (en pyjamasklädd Gini tog jag med mig också) och såg i princip ingenting, bråttom hade vi med, inte kul. Det blev inte roligare när vi kom hem och hittade Ginis chokladkalender i miljoner bitar på golvet när vi kom hem (är man sju år är det faktiskt en hemskt stor katastrof). Så vi blev lite ledsna, pratade med en mamma och åkte till skolan, fortfarande läskigt dimmigt, usch.

Gick en kort promenad med hundarna och slängde dom i uteburen (kunde dom allt ha). Sen befann jag mig i huset och väntade på Tesco, hann med en hel del disk, tvätt och sånt innan dom dök upp. När allt väl var upplockat och undanplockat gick jag ut och red med Rebecca på Johnny och Minty, kallt men mysigt.

Sen långrast som jag ägnade åt mat, film (Shakespeare in Love), mer mat och lite Vänner. Somnade nästan i soffan när det väl var dags att hämta Gini från Brownies, men på något mirakulöst sätt höll jag mig vaken hela tiden. När Millie kom hem hjälpte jag henne när hon red Prince, höll på att frysa sönder en hel massa gånger. Krävdes ett element och en kokande dusch för att få upp värmen igen.

Insåg förut att jag bara är här två helger till, den tredje är jag hemma, helgalet, jag som nyss åkte hit. Fick lite smått panik när jag faktiskt fattade att det är så snart, måste handla julklappar (lätta julklappar) innan jag åker och en hel massa annat. Ska sova på saken, eller nej jag ska sova på min madrass, mycket bättre.


Ibland saknar jag våra obefintliga tändstickor mer än annars.

Nothing is a problem until you decide it's a problem. :)

måndag . nothing but curiousity

Startade veckan med en sovmorgon, vaknade vid sju och halvsov några timmar till. Det är så skönt när man är ledig och höra andra gå upp och ut i kylan och veta att man själv kan fortsätta sova. Gjorde lite frukost, tog en dusch och så åkte vi till Aylesbury en sväng. Vi handlade på Sainsbury, Bounty och mineralvatten och ingenting mer (mamma sa att det var okej att dränka problem i choklad så jag tar henne på orden).

Sen såg jag en halv film innan jag följde med Rebecca på skolrunda. Åt lite mat när vi kom hem också, även om Rebeccas mat inte föll alla barn i smaken så var det mycket gott. Ägnade resten av kvällen åt tvn. Nu ska jag försöka sova i stora huset (i "the present room"). Förra gången jag sov här var det hemskt kallt. Nu har jag både element (sånt där litet löst man ställer på golvet och pluggar in i väggen) och värmedyna i halva sängen (åh vad värmedynor är underskattat, helmys ju). Tidig morgon imorgon, god natt.

Some dat we'll actually make a change. :)

söndag . from the bottom of my heart

Har tillbringat min lediga dag med att inte vara ledig, egentligen. Började med att gå upp ur sängen runt åtta för att äta frukost innan vi for till Addington (http://www.addingtonmanor.co.uk/), Millie och Eleanor skulle träna ponnysar. Och ja det var mitt egna val att följa med och frysa i ett ridhus en söndags förmiddag. Men det är sånt jag skulle kunna göra varje söndag, eller ja hade ju hemskt gärna velat hoppa själv (eller helt ärligt vet jag inte om jag hade vågat, fast när man väl sitter på hästen så gör man det iallafall, allt är så mycket högre från marken). Dom var jätteduktiga båda två med alla tre och sen åkte vi hem igen.

Efter alla hästar var urlastade åt vi lunch/middag/linner eller vad det nu var. Gott var det hur som. Lastade av julgranarna med, vi jobbar på julkänslan vi. Bakade Brownies med Gini och gjorde Macaroni Cheese med Eleanor (ledig dag var det ja). Sen åt vi (fast då var klockan närmare sex) och allt var ätbart och gott. Åt fruktpaj till efterrätt, förutom Browniesarna då.

Ikväll var det semifinal på X-factor (utröstningen), spännande spännande ungefär. Imorgon åker Mags iväg och kommer inte hem förrän på torsdag kväll. Eftersom Sue också har semester är det jag och Rebecca som bestämmer, hm. Skönt med eget ansvar och så (och vi ska få rida George, galet). Fast imorgon är jag ledig, ska ge mig själv en mycket välförtjänt sovmorgon och ägna dagen åt mig själv (borde dammsuga mitt rum med, kanske). Nu ska jag se filmen jag av någon anledning aldrig såg igår.




Ibland behövs det inte mer än så. :)

lördag . for the very first time

Var skadligt trött när jag vaknade i morse. Började med att tvätta skoluniformer, en fyra-fem stycken. Sen var jag ute i stallet och mockade och sånt några timmar. Och sen julpyntade vi lite, börjar bli dags nu, vi har fått en fin svart plastgran i våran stuga, sweet.

Efter lunchen red jag med Millie. Jag red Woodie, första gången på år och dar som jag satt på en häst (den senaste var Vittra förra sommaren tror jag, galet). Vi red runt lite på farmen, ni anar inte hur stort det faktiskt är med alla fält och påhitt. Millies ponny Prince var på galet humör med, dom jagade här, till fots, och han ville vara med så han var lite exalterad. Därför trodde han att han aldrig i hela sitt liv sett saker som får, träd och andra läskigheter.

Efter ridturen gjorde vi lite andra stallsysslor, flyttade hästar och så. Någonstans där kom regnet och tog bort den sista snön, lycka. Sen följde några timmar av kakdekorerande, syskonbråk (insåg att jag inte saknar vissa saker angående mina syskon), middag och julsånger. Hann med en välbehövlig dusch innan X-factor. Skulle kunnat somna när som dom senaste sju timmarna men det har jag inte gjort, men jag borde.

Imorgon ska jag antagligen följa med och kolla på när dom tränar hästar, för att jag kan och vill och inte för att jag måste, för det måste jag inte för jag är ledig imorgon.


Även att hon är suddig så är Rusty charmig så man smälter.

After all it's just a fantasy. :)

fredag . och så va det med den saken

Började min fredag med hästarr hästar och åter hästar. Sue var med Millie på ridlektion så det vara bara jag och hästarna i en halvtimme eller så. Tog av täcken, släppte hästarna i skrittmaskinen, släppte ut hästar, bytte täcken, mockade, fixade vatten osv. Kallt som sjutton men det gjorde inget alls, skulle kunna göra sånt hela dagarna. Men det fick jag inte, efter hovslagar-besök (fint besök detdär, maha) så var jag tvungen att fixa mig lite matsäck för en hellång bilfärd mot okänt mål.

Eftersom Laura inte mådde bra va hon tvungen att åka hem idag istället för imorgon som hon skulle ha gjort. Det funkade inte alls i planeringen eftersom Mags va tvungen att åka på nån grej och jag egentligen hade rast tolv tll fyra. Men men, jag fick en hemgjord karta, lite choklad, ett äpple och en cola light och så gav jag mig iväg. Innan jag åkte frågade hon om jag kört på någon engelsk motorväg, "nej det har jag inte", du måste köra på den största motorvägen i hela England, trevlig resa och lycka till, ring mig när du kör vilse, typ.

Chokladen tog slut alldeles för fort, folk kör alldeles för fort och jag hittade fram till hennes skola. Var tvungen att trycka på en knapp och säga varför jag var där innan jag fick åka in på området, otroligt mycket säkerhetsåtgärder var det på den skolan. Efter en felkörning (som inte var mitt fel) kom vi hem säkert och bra, tre och en halv timme efter jag åkte.

När vi kom hem fixade jag mat till barnen, slängde in en pizza i ugnen, ansträngande och bra. Efter klockan sex blev det äntligen dags att sluta (då hade jag inte haft den minsta rast sen åtta på morgonen och inte ätit allt för mycket). Tog en sväng till Tesco med Rebecca och handlade lite onyttigheter. När vi ändå var på vägen körde vi till Haddenham och köpte take away, pizza som var sjukt sjukt god.

Avslutade kvällen med en brasa och Spiderman.

You got a way to keep me on your side. :)

torsdag . to pick you up each time you fall

Började alldeles för tidigt en snöig morgon som denna. Gick in i huset och satte upp Ginis hår och såg till att hon tog på sig sin skoluniform (hard work work). Sen tog jag hundarna på promenad, till en början var det kallt, efter jag fått upp värmen var det bara halt, blankis under snön. Dock var det bara hundarna som trillade x antal gånger.

Efter hundpromenixen fixade jag sovrum, tvätt, dammsugning och sånt. Sen bar det av till veterinären med hundarna. Inget allvarligt, bara vägning och lite sånt. Konstigt att dom har folk som ser bra ut på så lustiga ställen här på landet. Efter veterinären åkte vi och hämtade bilen som vart på lagning (nu har vi bil igen, wihoo). Väl hemma bytte jag lakan (börjar bli rätt skillad på såna där hushållssysslor nu), matade lite djur och sen var det rast.

Utnyttjade min rast till att åka till Tesco och handla, unnade mig två fåniga kärleksfilmer med (mest för att reta Pernilla, haha). Och så saknar jag Carro med, hon som åker bort när jag kommer hem, tack för den liksom. Men jag älskar dig vart du än befinner dig<3.

Nästa jobbpass började med en hel massa söndertuggade plastfickor/tidningar/papper/osv osv osv. Ibland tycker jag inte om valpen. Fast han är en perfekt övning för kommande bebisar, "den kan inte ligga där den går att tugga på" "den måste ligga längre in på bordet annars kommer den bli tuggad". Eldade lite med, har nog lite pyroman i släkten jag som eldar så bra. Sen badade jag Gini, eller hon badade och jag tvättade hennes hår. Värmde lite pizza som vi åt med sallad också. Imorgon fick jag sovmorgon till åtta (eller näe men jag börjar inte förrän vid åtta), börjar morgonen med hästar. Därför ska jag avsluta dagen med en dusch och kanske en film.


Förstår inte alls vart eskimå-kommentaren kom ifrån.


Och det var inte ens hälften.

Minns gårdagens fina stunder, dröm om framtidens glada dagar och ta vara på dagen som du lever nu. :)

onsdag . that's what i'm about

Var inte alls speciellt pepp på att gå upp ur sängen idag, hade gårdagens snö i minnet. Så jag tog på mig en hel massa kläder, hoppade i gummistövlarna och gick ut och släppte ut hästar med Sue, 14 stycken närmare bestämt. Mockade en hel massa boxar med, och bar vatten (peppar peppar en av kranarna funkade efter vi hällt kokande vatten på den,  prisa gud för vattenkokare, typ). Sprang runt med en slägga (varför låter alla ord mycket bättre på engelska för, jag menar sledgehammer) och slog sönder isen i alla hagar en lång stund. Hann med att städa ur lastbilen (låter fel med lastbil men ja lastbil som i lastbil man transporterar hästar i) som dom körde fölen i i helgen innan lunch med.

Efter min sallad med frukt till efterrätts lunch red jag Johnny i padocken, gick rätt så bra trots kylan. Dock var han lite svårbalancerad vissa stunder men vi skyller på åldern, att jag inte ridit på ett tag och snön såklart. Men i slutet var han fin och söt. Efter ridturen var det dags att börja ta in alla sjuttioelva hästarna och byta ännufler täcken, fast jag kan förstå idén med täcken på klippta hästar som får daglig motion i denna kylan. Jobbdagen var lagom slut när alla hästar var inne.

Insåg idag att jag är lite smått förälskad i mina ridstövlar, lagom små i fötterna (storlek 36, plus många tjocka strumpor och jag kan ändå röra på tårna fast samtidigt är dom inte för stora) och lagom varma. Har också insett att materiell kärlek är en bra grej, som att ett par underbara ridstövlar skulle kunna svika en liksom, perfekt. Inte behöver man köpa dyra julklappar till dom heller, ska inte ens fira jul med mina älskade stövlar. Och ja när man är trött får man skriva ett helt stycke om hur mycket man älskar sina stövlar (som att jag inte skulle kunna göra det när jag är pigg, men men ursäkter är bra att ha). God natt.


Hugo och Cliff i solnedgången, klockan var inte ens halv fyra, hm.

It's hello blues and down the road I go. :)

RSS 2.0