söndag . himla himla regnigt

Det har regnat hela dagen, tror jag. För jag har bara varit utanför stugan två gånger. När jag skulle till och från huset vid middagen. Det räckte för att bli blöt. Så med regn och ledighet som ursäkt har jag tillbringat dagen i sängen, eller nej sängen. Har redigerat London-bilder lite av och till under hela dagen. Det går långsamt. Jag är trött, sov inte bra inatt.

Gini hade vart hos en kompis och gått "Trick or Treat" idag och sen när hon kom hem skulle hon gå till oss, Sue och Chico. Det gulliga är att hon knackar på dörren, säger "Trick or Treat" och ger oss godis. Halloween är skoj.
Imorgon ska jag skjutsa barn, knäppt. Nu ska jag sova.



Ibland måste man åka bort för att hitta hem. :)

lördag . London!

Har som sagt tillbringat lördagen i London med Pernilla. Tog tåget från Aylesbury till London och där åkte vi tunnelbana lite fram och tillbaka. På tåget in gick det på en kvinna som klagade hela tiden på att hon fick stå och att dom skulle hoppa av nästa station och ta tunnelbanan, det roliga är att efter den stationen där dom klev på så stannade inte tåget förrän i London. Alltså kunde hon inte göra något åt situationen. Blir galen på folk som klagar när det inte går att ändra på, det är bara att gilla läget (gilla-la-la-la lääget) istället för att förstöra stämningen för alla.

Men iallafall, vi tillbringade mest tid på Oxfordstreet i massa affärer, köpte dock bara ett linne och en scarf (på H&M, är man svensk så är man). Åkte också runt lite i en turistbuss och såg Big Ben, London Eye, London Bridge och såna sevärdheter. Hann med en lunch på donken och en fika på Starbucks med. Tog en del bilder, men dom är i behov av upprätning, klippning så dom åker upp en annan dag. Kul att dom firar Halloween så mycket mer här än hemma, massa utklädda folk på stan och barnen ska gå Trick or Treat.

Imorgon är jag ledig, sovmorgon wihoo. Ska nog passa på att städa med, och tvätta. Och om jag känner att det funkar ska jag äntligen börja redigera bilderna på världens bästa ponny och mig, det gör fortfarande ont.


I väntan på London-bilder får det bli en egobild, kan ju bortförklara mig själv med att jag har på mig scarfen jag köpte. Och Carro-tröjan, jag saknar dig bästa!<3

Let's build a house of fire baby, not one of wood or stone. :)

fredag . alla har vi varit små

Dom säger det är fredag idag, antar dom har rätt. Man blir rätt veckovill av dethär. Laura har Halloween-party i andra delen av stugan, dom ska visst sova här. Men hon sa att dom skulle vara tysta, fast hon sa inte vilken tid dom skulle börja med detta.

Har vart en blåsig dag idag. Började dagen i huset med det vanliga, tvätt, städ, sängbäddning och så. Sen hoppade jag över lunchen och hjälpte Eleanor när hon skulle tävla. Dom hade nämligen fälttävlan här idag och Eleanor skulle vara med i samma klass med två ponnys, Johnny och Minty. Kul när det bara var sju i klassen och hästarna delade sadel. Så Sue och jag ägnade eftermiddagen åt att byta sadlar, nummerlappar och barn på hästarna. Gick omkring med Johnny på ett fält i typ tjugo minuter, i gummistövlar. Det känns i benen nu. Men hon kom etta och tvåa och bjöd alla på choklad. Jätteduktig var hon.

Efter jobbet åkte jag och Pernilla till Haddenham och handlade (mer bilkörning alldels själv, hujedamej). Blev mest choklad, och bröd. Åt lite på en osig Fish and Chips restaurang med. Fast jag åt Cheeseburgare med Chips, man kan inte äta Fish and Chips om man inte vet hur man gör.

Fick brev av mamma idag, innehållande ett brev, ett kuvert (med innehåll som inte sa mig något vettigt men ändå va positivt på ett sätt) och lite bilder. Bland annat en bild på Vittra, åh vad jag saknar henne.
Imorgon blir det en tripp till London med Pernilla. Det blir fint, lite turistande måste vi ju hinna med också. Kanske blir lite julklappsshopping med. Åh, nu längtar jag till julen med. Fast det är bra att det blir såhär med julen i år. För tidigare år har julen inte kännts så mycket som jul, inte alls som när man var liten. Men nu har jag redan börjat längta, till så mycket mer än bara Kalle, julskinka och tomtar.


Tycker om utsikten från vårt köksfönster, detta är Johnny. Och tittar man mer åt vänster ser man det stora stallet, att göra frukost är så mycket roligare när man har hästarna utanför fönstret.

Man blir som man umgås. :)

torsdag . your papa is a good man

lalalalalaaa. Sitter och sjunger Cash för mig själv. Kom nyss in efter ha vart och hämtat Millies kompis vid tåget. Va första gången jag körde utan körläraren och jag körde inte på nån, fast det va mörkt. Körde inte ens fel i nån rondell, hm det gick faktiskt fortare att lära sig vänstertrafik än jag trodde. (Och ja det är tillåtet att vara lite smått stolt över sig själv.)

Annars har det vart en lugn dag, tills resten av familjen kom tillbaka från stranden iallafall. Har mest städat, diskat, tvättat och så. Utnyttjade min tre timmars-rast till en powernap (vem har sagt att en powernap inte kan vara i en och en halv timme?). Fick hem varor idag, frukt woho. Fick också veta att vi ska få lön imorgon. Och på lördag åker jag och Pernilla till London, great.

I see the sky, it's so beautiful and blue. :)

onsdag . wellie-walk

Har vart en fin dag idag, både vädermessigt och annars med. Har varit i stallet hela dagen idag; mockat, putsat sadla, städat skrittmaskin, ridit och lite sånt. Fick rida Johnny idag igen och det gick mycket bättre denhär gången, happyface. Hade även min andra körlektion idag, gick över förväntan och han tyckte inte att jag skulle ha fler, känns bra.

Utnyttjade min lunch till en wellie-walk, och ja jag kom på det ordet alldeles själv när jag promenerade omkring i mina wellies (gummistövlar) i det fina vädret.


wellie wellie wellie


Familjens hus, poolen och i det lilla tegelhuset är det typ bastu och lite sånt.


Huset.


Ridhus till höger (ska byggas om till stall och ett nytt ridhus ska byggas bredvid padocken) boxar med föl till vänster.


Skrittmaskin och stall till vänster. Rakt fram Sues hus,bil,garage. Bil, stallar och lastbil till höger.


Stall.


Terrängbanehinder.


En del av terrängbanan, är typ tre stora fält till plus lite mer.


Padock, bakom är det hagar, ska bli ridhus bredvid med.


Fölen får avsluta, det är fem totalt, helt underbara.

Bildkvalitén suger men det är bilder iaf. Blev dock ingen bra bild på stugan vi bor i, hm. Funderar på att sova i tid ikväll för en gångs skull, kommer antagligen inte lyckas. Kex?


Smile, baby, smile. :)

tisdag . this is England

Idag har det regnat i England och det med besked. Började dagen med en doggiewalk med Gini, gick runt terrängbanan, den är gigantisk och hur fin som helst. Hade inte hon vart med hade jag nog gått vilse, inte okej. Har även hunnit med ett franskt Lotto-spel, kakbakning och en rävjakt. Eller ja vi var bara där och tittade, inte för att jag va ledsen för det, regnet bara öste ju ner. Fast det var kul att se alla Ponyclubare på en gång, det var en stor samling av hästar/ponnysar och människor i alla olika åldrar, storlekar och former.

Avslutade kvällen med bakpotatis och Eastenders. Imorgon åker hela familjen bort, utom Millie. Dom har ju lov nu så dom skulle åka till stranden några dagar. Ska tillbringa morgondagen i stallet, dom fem fölen är hur söta som helst. En sån vill jag ta med mig hem. Apropå hem så har jag bokat biljetter hem till jul nu. Är skönt när man vet att man har ett datum som man är hemma på, lättare att hantera hemlängtan då. Blir ungefär två veckor i Sverige, är framme 23e och åker den 6e. Nu sova, eller snart sova.

Honey don't stop trying and you get what you deserve. :)

måndag . borta bra men hemma bäst

Ungefär så har jag kännt idag. Har tillbringat min lediga dag i sängen, vila är bra har jag hört. Med godis och hemlängtan. Mitt söndags-godis lär ta slut alldeles för fort om jag fortsätter såhär, ett äpple på det? Hemlängtan är konstigt, för jag vill ju vara här, jag vill inte åka hem. Men allt hade vart så mycket lättare om man hade vart hemma, man känner sig ju mer hemma där helt enkelt.

Men jag är ju faktiskt hemma om mindre än två månader och en del av själva grejen med att resa var ju att få perspektiv på saker och ting. Tur att det finns internet, skypade med Erik igår, lycka till imorgon! Har också fått mamma att köpa ett headset med mikrofon (eller ja hon ska köpa ett), tror det kommer kännas bättre då när jag får prata med dom. För om man tänker efter så har jag ju inte varit hemifrån ensam längre än typ, en vecka, och det har ju varit i Sverige. Med andra ord är en flytt till England ett ganska stort steg i mitt liv. Men jag ska klara det (och jag ska hem över jul).

Nu är äpplet slut (ja jag åt faktiskt ett äpple), så ska ägna mig åt Ps en stund innan jag ska sova. Tycker om att dom har lov så jag får börja en timme senare än jag skulle ha gjort imorgon. Dock grämer det mig lite att det är Hus på fyran hemma nu (va visserligen ett hus avsnitt här med innan men det va gammalt). Det önskar jag mig i julklapp mamma, hus-boxar, haha.

Home is where your heart is. :)

söndag . choklad är kärlek

Unnade mig själv en sovmorgon idag, till elva ungefär, helt lagom. Efter "frukosten" tog jag och Pernilla bussen till Aylesbury, som är den närmsta staden här, för lite shopping. Köpte lite nödvändiga saker som schampoo och hårspray och så. Hittade även en tröja och lite trosor. Fast det viktigaste av allt måste varit min älskade Bounty. Vi åt pizza till lunch och till dessert en mycket god Chocolate fudge cake

Mamma hade rätt, det är billigare att shoppa här, catching! Fast det är lite knepigt när man måste räkna om allt till kronor så man fattar vad de kostar. Men Aylesbury var mysigt med alla stenhus och faktiskt större än jag trodde. Jag blev jättepepp på att köpa julklappar, två månader till julafton. Men det får nog vänta ett tag till. Måste ju se hur mycket biljetterna hem och tillbaka kostar. Fast jag insåg idag att jag får lön den 27e, inte jättemycket men lite åtminstone. Lön från Mönsterås alltså, får väl lön här med någon gång nästa vecka tror jag. Lön är ett fint ord.





Imagine all the people living life in peace. :)

lördag . kom ihåg mig då

Vaknade i morse av att regnet smattrade mot fönstret, första regnet sen jag kom hit. Men dom stunder jag har befunnit mig utomhus har det varit uppehåll och tillochmed sol. Man blir ju nästan besviken på regnet efter alla ord om att "i England regnar det bara hela tiden". Har jobbat åtta till fyra idag, mest sprungit mellan tvättmaskinen och köket. Har förvisso gjort en hel del olika saker i köket, blivit utklassad av Gini i "Frustration" och ätit massa banankaka blandannat. Gini har en ursöt ponny som är 22 år gammal, man bara smälter när man ser honom.
Har träffat den sista av döttrarna idag med, Laura. Kan inte vara helt lätt att ha fyra döttrar varav tre är mellan 11 och 14.

Nu ikväll har vi ätit kinamat och tittat på "Strictly come Dancing", Englands Let's Dance. Dock var England först. Det är inte klokt hur mycket som finns både här och hemma. Fast typ alla tvprogram kommer ju från USA från början, det vet man ju så det är väl inte så konstigt men jag har inte tänkt på det så innan. Fast dom har ju både Ikea och H&M här och det är ju svenskt. Ingen har väl missat att Ikea är från Sverige ("Swedish meatballs", good work Ingvar), men lite komiskt att dom inte visste att H&M är svenskt, dom shoppar ju trots allt där.

Imorgon är jag ledig och faktiskt på måndag med, ska bli skönt att få sova. Har vart så grymt trött ända sen vi kom hit (eller okejdå i två veckor innan det också) så det ska bli skönt att få sova ut lite.

Även små stjärnor lyser i mörkret. :)

fredag . nyp mig i armen är du snäll

Insåg nyss att reklamen på Spotify är på engelska, det är alltså på riktigt. Körlektionen igår gick helt okej, var helfel men det var ändå lättare än jag trodde att det skulle vara. Red en ponny vid namn Johnny igår med (något stärre än Johnny-ponny dock). Var också barnvakt en stund igårkväll, kollade Eastenders och spelade "Guess Who" med Gini. Kul att dom har samma spel här som vi spelade när jag va i hennes ålder, hon är sju. Har dock funderat hela dagen på vad det heter i Sverige, sen kom jag på att det är "Gissa vem", tror jag sover alldeles för lite.

Fredagen har jag ägnat åt att städa, bädda sängar, tvätta, putsa sadlar och sånt. På förmiddagen följde jag med Lindsey för att fixa lite ärenden. Vi var inne i en affär och köpte frimärken och vad hänger inte där allra närmast kassan om inte en påse Haribo, känns ju som hemma, haha.

Nu blir det en dusch innan ögonen trillar ihop ordentligt, ska ju jobba imorgon med. Börjar vid åtta imorgon, elva och en halv timme kvar med andra ord, heja!

We can make it, together and apart. :)

torsdag . this is it

Skulle egentligen ha skrivit något igår men, jag somnade visst. I alla fall, vi kom fram till London igår vid nio. Åkte buss till Oxford, bussresan var full av vägarbeten och annat köbildande men vi kom fram tillslut. England är jättefint, med stora öppna fält överallt, tegelhus, pubar i varenda by och skolor som tagna ur Harry Potter. Gården vi bor på är stor; stall, hus i massor, pool, tennisbana, ridhus, skrittmaskin, you name it. Det är jättefint här, tillochmed vädret är fint (men kallt).
Igår var vi mest runt och tittade på gården, hämtade en av döttrarna i skolan och packade upp och så. Idag har vi vart ute med hundarna, köpt gummistövlar (okej fått gummistövlar), bäddat sängar och sånt. Pernilla är iväg på körlektion, min tur klockan ett. Sen vid två ska vi få rida.
Förhoppningsvis får dom ordning på uppvärmningen av stugan idag med, har vart nån här med olja och en rörmockare ska det komma med.



From a different point of view you could see things a bit different. :)

tisdag . ovanför molnen och ner igen

Befinner mig just nu på hotellet i Arlanda. Överlevde mitt livs första flygtur, trots bebis bakom ryggen och moln utanför fönstret. Har spenderat min hotelltid i duschen och i sängen. Mest för att det är kallt här, både ute och inne. Inte "så-kallt-att-det-är-okej-att-klaga-kallt" men ändå kallt, därför duschade jag jättelänge och jättevarmt av hämnd bara för sakens skull. Nu är jag är trött. Väckning halv fem imorgon, flygbuss halv sex och halv åtta sitter vi på flyget. Spännande dethär.

Va och hälsade på Frodi igår, det var dagens höjdpunkt. Blev glad som en liten kanelbulle mitt i allt hejdå. Inledde dagen med hejdå fika/gyros med bästa Carro<3. Hann också slösa en hel förmögenhet på ridstövlar, tur för fötterna att dom inte växer. Sen hem och hejdåa Denise i stallet, jag kommer sakna dig och allt ditt storleksprat! Efter packande och hästhälsande avslutades kvällen med en pizzadate hos PAM. Fy vad jag kommer att sakna dig frugan!<3

Idag har jag sagt hejdå till hästen, det var bara hemskt! Alla hejdå är hemska men det var värst. Usch!


Har varit ambitiös och skapat en "Mitt-liv-i-England-kategori", men än är jag i Sverige. Ska sova sista natten i denhär tidszonen nu. God natt :)

söndag . när det regnar kan ingen se att du gråter

Packar och packar och packar lite till. Inser att jag borde börjat för länge sen. Men så är det alltid. Jag packar alltid för sent och alltid för mycket. Men hur sjutton packar man för två månader plus tio?

Har ägnat dom senaste dagarna åt att säga hejdå till folk. Det är jobbigt. Jättejobbigt. Men jag har insett att världen är full av fina människor. Tack! Och det fina med att säga hejdå är att man får se fram emot att säga hej igen. Har också insett att vi är för dåliga på att säga att vi tycker om folk. På vilket sätt vi än må tycka om dom. Och jag älskar er!

I rätt sällskap spelar det ingen roll hur falskt du sjunger. :)

fredag . kakor kakor kakor

För igår åt jag faktiskt kakor. Tre stycken närmare bestämt. På café. Det kunde blivit en dyr historia. Men ska man flytta (och folk är antingen snälla eller skyldig en pengar) så kan man äta kakor på café billigt. Tack. Till historien bör också tilläggas att jag tjockade i mig en kina-buffé alldeles för kort tid innan kakorna hamnade på toppen av berget.

Ibland kan man fråga sig vart ifrån det kan komma så många meningslösa ord om kakor. Antagligen från samma ord-konto som allt meningslöst prat man kan få ur sig över en pizza en söndagskväll.

Och egentligen borde jag packa. Men till mitt försvar kan jag åtminstone säga att jag tvättar, i båda maskinerna. För man ska ha rena kläder med sig när man flyttar har jag hört. En packningslista har jag också skrivit, för sakens skull liksom. Fast det är svårt att packa vettigt när man är nervös som ett troll, för mycket för hjärnan dethär.
Tror jag äter lite och åker till hästen istället, medan jag kan.


I do believe everything happens for a reason darling. :)

onsdag . i should tell you

Någon tyckte det var onödigt att klippa håret. Men ibland (en gång om året ungefär) får jag ett stort behov av att bara klippa av det. Minst hälften. Lite spontant sådär. Efter en spontantripp till Ljungby (som förövrigt var jättetrevlig) så blev jag väl lite spontan-inspirerad och utnyttjade klipptiden ordentligt. Men ska man klippa håret kortare så ska man klippa håret kortare.

Insåg igår att jag faktiskt har kommit någon vart med plutthästen. Och det är faktiskt okej att gråta av lycka. Och saknad. För fy vad jag kommer sakna honom. Han finns alltid där. Han gör för det mesta som jag säger. Han får mig att le. Han bryr sig inte om ifall jag skäller på honom. Han litar på mig, och jag på honom. Han är kärlek på ett okomplicerat, vackert och fint sätt.
Jag vet att det är mitt val. Jag visste hela tiden att det någon gång skulle hända. Men det spelar ingen roll hur mycket det är mitt alldeles egna val och att jag hela tiden vetat om det, det gör det inte mindre jobbigt för det. Att lämna sin bästa vän är inget man gör opåverkad.




Hur mycket du än försvinner ur mitt liv kan ingen ta ifrån mig alla fina minnen, Jag älskar dig! <3 :)

söndag . är nervös och förväntansfull, därför ordblurrar jag

Börjar bli lite lagom nervös nu, inte varje dag man flyttar till ett annat land. Det kanske man borde iochförsig. Man skulle antagligen bli lite mer tolerant och förstående, perspektiv är bra. Hur som är jag faktiskt stolt över mig själv. För att jag vågade. Drömmar kan bli verklighet, men ibland får man hjälpa dom lite på traven. Och det spelar ingen roll om jag stannar en vecka eller tre år, huvudsaken är att jag åker dit.
För ibland måste man göra saker bara för sin egen skull, visst det finns en hel hög personer jag kommer att sakna. Men det är inte för evigt och England är inte världens ände. Så fine, du får gärna sakna mig men är du inte samtidigt glad för min skull är du ingenting att ha. Klart att det kommer att bli jobbigt, men det som inte dödar dig gör dig starkare, right?


Ser på världen med lite andra ögon idag än för en månad sen, på ett positivt sätt. :)

onsdag . it's okey to be happy

Tror jag har drabbats av för tidig hemlängtan. Finns ingen annan logisk förklaring på varför jag frivilligt städar hela huset.


Två månader är en evighet.
Ett år är en evighet.
En evighet är inget problem.
En evighet är möjligtvis ett hinder.
Men inga hinder är så stora att det inte går att ta sig över.



Det handlar inte om att lyckas. Det handlar om att vara lycklig. :)

måndag . helt uppe på väggarna

Det är på riktigt nu. Helt galet. Som när man var liten och hade sådär mysigt spring i benen. Som ett barn på julafton helt enkelt. Som ett barn på julafton med livserfarenhet och vett att bli galet nervös på ett positivt sätt. Tror jag. Eller vet jag. För det är galet. Galet bra.

Måndagar är som gjorda för att skriva blogg. Och för att plocka svamp. Och ta blodprov. Där var allt på en gång. Helt galet. Exalterad är nog rätt ord.



Helt osammanhängande men lycklig. :)

RSS 2.0