torsdag . baby hollywood is dead

Den här torsdagen har bara flugit iväg, vet inte riktigt vart den tog vägen. Vaknade för sent så jag hann inte med min planerade frukost, wuups. Jobbade kvart i sju till kvart i tolv med lite av varje, barnskjutsning, tvätt, hundpromenad och så. Sen vid tolv åkte vi ner till puben och hade avskedslunch (för mig ja). Komiskt att åtta personer åkte en km (högst) i fem olika bilar. Efter lunchen åkte jag och Mags till Ashfold för att titta på Gini när hon sprang nån tävling dom har. Hon va jätteduktig och kom tvåa av tjejerna som va sju-åtta år. Hon som vann hade dubbelt så långa ben och va ett år äldre.

Sen hade jag 20 min rast och sen barnvaktade jag Gini resten av kvällen. Vi köpte smarriga Easter eggs till Lauras lärare och sånt annat vettigt. När barnens ömma fader (Karl-Bertil Johnsson är ett geni) kom hem fick jag äntligen tid till att tvätta kläder och påbörja packningen. Jag flyttar visst om två dagar, hjälp. Är en aning rädd för vad vågen kommer visa, måste ju få plats att shoppa lite i London med. Får hoppas på samma tur som förra gången.

Håller alla tummar och tår jag bara kan hitta för att det ska funka och att hon vill som jag vill.


Igår var mitt hår på korkskruvs-humör, undrar fortfarande vart mitt raka hår tog vägen. Igår var jag och mitt korkskruvs-humöriga hår på teater, Spamalot, den var skoj och ölen var god. God natt!

You're the reason I fall asleep with a smile on my face every night. :)

tisdag . make it last forever

Inledde sista jobbveckan med en lugn dag. Skjutsade Gini till skolan i morse och tvättade i en evighet, eller ja till klockan va tio och jag fick rast. Pratade med min kära mor i nån timma, bröt mot hejdå-lagen ännu en gång mohahaha. Åkte en sväng till le postoffice med innan jobbet igen, det haglade fint i två sekunder sådär. Sen sorterade jag kläder i en halv evighet innan jag åkte och hämtade Gini från Brownies.

Kvällens roligaste är pek-platte-lås-knappen-som-också-är-en-lampa. Fast nu hittade jag på. Det bästa är att det snart är lördag och sen är det snart tisdag, åh vad fint.


Foto: Emil Larsson

Like a bridge over troubled water. :)

måndag . you know i can fly

Min sista måndag här och min sista lediga måndag. Nästa måndag får jag helt enkelt titulera mig som "arbetslös". Fast bara en stund. Och allting är relativt. För när jag väl kommer hemhem har jag jobb. Så jag ska helt enkelt bara ha lite mellan-två-jobb-ledighet. Har ägnat sista måndagen i mars åt att sova, göra ingenting, ta en t-shirt-promenad i solen, prata med bästa Emma och äta lite mat. Hittade en massa fina maskrosor på min promenad, åh vad fint!



Can't you see, there's a life out there for you. :)

söndag . today i passed you on the street

Idag har jag ägnat dagen åt att "fräscha upp mig" som hon brukar säga. Tog ett bad med Dr House och hans ex, fixade en vacker ansiktsmask och epilerade benen, andra halvan, haha. Har ätit massa med, tog igen för gårdagens matintag som i princip bestod av en muffins och två rätters halv tio på kvällen. Inte jättesmidigt att inte äta när jag jobbade 14 timmar, men dom första tio var utan rast så jag hann inte med nån mat.

Rörde på mig en hel massa igår med, tummen upp på det! Cyklade en sväng med den ohalta hunden, badade med Gini, hoppade studsmatta och annat nyttigt. På kvällen hade dom middagsbjudning (fint ord), därav 14 timmars dagen. Så jag serverade och diskade och sånt. Och åt den extremt goda maten givetvis.

Idag har jag saknat folk jättemycket av nån anledning. Tur det inte är så långt kvar nu. Idag är min sista söndag här på Aston Mullins. Känns både bra och lite tråkigt. Mest bra, tror framtiden blir bättre än baktiden. Nästa vecka blir en bra vecka med teater och London-helg med dom bästa. Har bokat boende nu med, trångt, billigt och bra.

Fick nån Garpur-abstinens med. Borde sluta titta på alla miljoner bilder kanske. Men han är så fin och lärde mig så mycket (eller tvärtom var det kanske också). Han var min bästa vän och beviset på att jag faktiskt lyckats med något i mitt liv, heja. Sen att jag glömt bort hur man gör nu för tiden är ju en annan femma. Han är världens finaste ändå.




För tillsammans var vi oslagbara, jag älskar dig!<3

Oh what a dream. :)

fredag . one a weddingday

Igår vaknade jag fem minuter innan jag skulle börja jobba, tur man bara har några trappor ner till jobbet då. Tror bestämt min mobil retas med mig och stänger av sig själv. Eller så stänger jag av den i sömnen, så kan det ju också va... England bjuder fortfarande på nästan 20 grader varmt, sol och hyffsat vindstilla. Slår vad om att det kommer va storm nästa helg bara för att mina fina vänner kommer hit och flyttar hem mig då. Kan inte fatta att jag flyttar härifrån om en vecka dock, har ju inte ens fattat att jag flyttat hit och bott här mer än fem månader.

Idag har jag mest sprungit omkring och åkt bil framåt och bakåt. Mockade lite boxar och skämde bort mig själv med kakor också. Vet dock inte vad det är för fel på mig, både idag och igår har jag skrattat åt allt från häxor till tröjlösa män. Vet dock att jag inte är ensam om problemet.

Dagens stora happening var att Rupert kom hem, med tratt och rosa bandage. Det första han gjorde var att bita mig i benet, mysig hund det där. Morgondagens stora happening kommer att bli badning. Gini och jag ska nämligen åka till badhuset och blöta ner oss, inte okej.


Trasig hund.


Cause some days stay gold forever. :)

onsdag . every now and then

Har haft en helmysig dag idag. Bara för att det har vart varmt som sjutton. Solen gör undervärk för humöret. Inte mindre än 20 grader har vi haft. Härligt att man jobbar ute hela dagen en sån här dag. Ägnade förmiddagen åt att springa fram och tillbaka mellan massa stall/hagar och mocka boxar. Red Johnny innan lunch, det var bästa på länge. Fick till och med galoppera, läskigt. Helmys i vilket fall, red i t-shirt och var alldeles för varm ändå.


Johnny-boy :) Det är faktiskt soligt och jättevarmt även om det inte ser ut så!

Efter lunchen satte vi upp dressyrbana, raka linjer är inte riktigt våran grej okej. Passade på att jobba på bonnbrännan lite under tiden. Sen in med alla hästar och mata dom innan jobbdagen var slut. Cyklade med Gini på en alldeles för liten cykel en stund innan middagen. Nu House, Wuuups!



Noone's perfect my dear, noone's perfect. :)

tisdag . du flyger högre än oss andra

Har vart sådär glad helt utan anledning hela dagen idag. Eller ja utan och utan, den bästa anledningen man kan ha faktiskt. Började morgonen med att skjutsa Gini till skolan, vi var läskigt tidiga, hm. Sen en lång promenix med Dougal. Hann med att tvätta lite hundskålar och ett Herbie-tak innan min rast vid tio.

Ägnade rasten åt att plåga mina ben med lite epilering, mysigt. Kollade lite House och deklarerade också. Dagen blev ännu bättre när jag ska få tillbaka pengar, inte förrän midsommar men ändå, då har man ju nåt att se fram emot. Det kan behövas lite tillskott eftersom jag beställde flygbiljetter hem igår. Den 5e april flyttar jag härifrån. Eller ja den 2a egentligen eftersom dagarna däremellan tillbringas i London med mina fina. Massa pepp på att köpa bebiskläder till Oliver och så nu.


Bara för att jag körde över en mus idag så får ni en bild på spindeln som bodde i mitt badkar nån vecka, han är gullig han.

I can't know bout the future but I can know for now, and for now I know. :)

söndag . if you lived in a cottage

Lyssnar på Cash och inser än en gång att det är finare än snus. Börjar bli lite lagom trött. Gick upp vid fem i morse. Eller nej så var det inte. Jag vaknade vid fem och gick upp en snooze senare. Åkte härifrån med Millie och Simon kvart i sex. Nån timme senare var vi framme i Swalcliffe och jag och Millie gick terrängbanan. Alldeles för mycket backar både uppåt och neråt men dagens motion fick jag iallafall. Dom säger ju att man bränner mest fett om man motionerar innan frukost... Men en bakonmacka senare hade jag gått upp fem kilo igen, typ.

Runt åtta var det dags för dressyr. Det gick väl som det gick. Men det var inte meningen att det skulle gå jättebra. Hon har bara haft hästen, Charlee, en vecka och hon är lite som hon är den där hästen. Sen hoppning, två pet men ändå godkänt. När hon skulle hoppa terrängen gick det super dom första två hindrena som vi kunde se. Sen såg vi en häst gå i mål och nästa ryttare trilla av sin häst. Så Millie fick en liten paus mitt i banan. Sen kom hon och slår i samma hinder där hon innan trillade av. Men dom gick felfritt på terrängen iallafall.

Sen hem och sälja ponny, förhoppningsvis. Lite kaka på det och efter det har jag gjort absolut ingenting, härligt.







You're the nearest thing to heaven. :)

lördag . how it affects us

Igår satt jag i bilen minst fem timmar, tur vi har en bekväm bil. Men jobbigt när man blir trött av att köra bil och inte har sovit ordentligt på länge. Idag satt jag i bilen en hel del också. Körde Millie till skolan och sånt där. Var och hälsade på Rupert på sjukhuset också, han hade ett fint grönt bandage och va jätteglad att se oss. 



Efter hundbesöket skjutsade jag Laura fram och tillbaka till tennisträning och sen på kvällen åt vi kina. Jag, Melody, barnen och Simon. Det var jättegott och nu är jag nog mätt tills på tisdag minst. Imorgon blir det upp tidigt, på min lediga dag, haha. Fast det är mitt eget val så jag klagar inte. Ska följa med Millie och Simon till tävlingen. Så spikmattan och godnatt!

Sing a song try not to think. :)

torsdag . pretty little

Vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om, härligt. Skjutsade barn till bussar och tåg innan jag tog en långpromenix med hunden, det var härligt på riktigt. Sen en kopp kaffe och massa städning innan lunch. Gjorde lite riktig mat för en gångs skull, spaghetti, kyckling och grönsaker med vitlök/svampsås.

Tvättade lite kläder, mina egna för omväxlings skull. Sen blev jag hemmafru på riktigt och bakade cupcakes, lagade mat, diskade och satt vid datorn på en gång. Fortsatte på hemmafru-banan och hämtade barn från skola och tåg. Lärde mig hitta lite mer här på vägarna när jag skjutsade hem Caroline och hennes kryckor.

Framåt åtta fick jag äntligen äta maten jag lagade och cupcakesen jag bakade. Hemskt gott om jag får säga det själv. (Ingen annan klagade heller.)



It's all about choosing the right stairs. :)

onsdag . another day

Gårdagens stora händelse var en valp. Dagens stora händelse var också en valp. Dagens valp var dock en mer positiv historia. Eftersom Carlottes Tim fyller år idag så skulle han få en valp i present. En åttaveckor gammal liten labradorvalp vid namn Max. Tror alla blev lite småkära i honom.

Annars har jag mest mockat och tagit in/ut hästar. Insåg nu att Santa (Fantastic Santinyi) sprang på/sparkade mitt ben hårdare än vad det kändes som då, aj. Men det ska kännas att man lever säger dom ju, i såna fall lever jag väldigt bra. Ja jag ska sluta klaga, eller ja försöka iallafall. Skrittade en runda på Minty med Charlotte också, fjärde gången jag red i år, woho... Ironi var det ja, nej jag ska sluta klaga.

Mags och Simon är borta till fredag kväll så det är stressiga mornar och kvällar men lugna dagar. Rätt skönt att få sköta sig själv lite när man jobbar faktiskt. Nu House, sen sova. Börjar halv sju imorgon och på fredag, härligt!


Everything isn't what it seems to be, sometimes it's even better. :)

tisdag . just a little bit

Min dag började alldeles för tidigt. Skjutsade Laura till skolan vid halv sju, härligt att sätta sig i bilen och köra två timmar när man inte vaknat än. När jag kom tillbaka var det lite kaos. Valpen hade blivit påkörd när Gini skulle skjutsas till skolan, med andra ord hade deras morgon börjat värre än min. Så han blev körd till veterinären, och vidare till djursjukhuset. Ett brutet ben och varken värre eller bättre än så. Han fick iallafall fint blått bandage runt benet och han får stanna på sjukhuset tills efter helgen troligtvis.

Hade en härlig sextimmarsrast, jag sov bort halva och resten tillbringade jag i Dr Houses trevliga sällskap. Åt lite nudlar med grönsaker också, man ska äta har jag hört. Sen hämtade jag Millie i skolan, tycker bestämt om den nya bilen vi har, manligt.


När valpen hade obrutet ben och var en aning mindre.

You should never change into someone else. :)

söndag . oh don't you see

Härligt när man vaknar innan sju på sin lediga dag och sen kan man inte somna om. Folket i det här huset är för bra på att skrika. Jag är för dålig på att sova? Har inte kunnat sova bra alls sen jag kom tillbaka hit, tar det som ett tecken eller nåt. Ägnade förmiddagen åt datorn och min bok som aldrig tar slut.

Bestämde att det var okej att tjocka sig, jag va ju ledig. Men sen bestämde jag mig för att det alldeles bestämt var på sin plats med en promenad också så det vägde väl upp lite. Himla skönt med vårvädret vi har, igår var det 15-17 grader hela dagen, härligt.

Har också suttit och kollat igenom massa gamla bilder på min extrena hårddisk som jag fick i födelsedagspresent, tack mamma.


Anna och Doolin <3


Första? gången på Melina :)<3


Suster<3


Boll :) <3




Bebisåke <3


Bell efter vi hade vunnit :)


Carro på midsommar :) <3


Målilla när Putte fått sitt körkort :)


Kattungar :)

Lite 2007, fyra år sen, galet.


I don't care what they do, I'm gonna be with you. :)

lördag . hohejoj popå dodejoj

Jag lever, är framme i England och funderar över när jag ska åka härifrån igen. Svårt beslut detdär. Äter massa chips med fast jag lovade mig själv att inte göra det. Dagarna flyter på i ett jättesnabbt tempo, det är liksom saker att göra hela tiden och jag har inte sovit av mig flygningen än, det får bli imorgon.

I torsdags fick vi en ny "farmcar", en Nissan Pathfinder (så det, mamma, kan du säga till pappa och Simon, och alla andra som anser bilmodeller intressanta). Den är gigantisk, svart, har tonade rutor och automat (och massa andra finesser som alla är sjukt imponerade av). Kul att köra automat igen, men det är lite läskigt varenda gång man stannar helt och bara väntar på motorstoppet. Kan ju skryta med att jag var den första som körde bilen, nej jag räknar inte att Charlotte flyttade den tio meter.

Fick en tennislektion av Gini idag, vi var inte riktigt på samma höjd, annars hade jag vart jättebra jag lovar. Har också gjort jelly idag, sånt där slimigt man bara ser på film, typ. Det var helt ätbart. Nu mer House och sen sova länge. Eller lägga sig på spikmattan en stund däremellan kanske.


Saknar visst Vittra litegranna, storhäst va det.

It isn't to hard to see, we're in heaven. :)

onsdag . Köpenhamn nästa

Sitter på tåget på väg till Köpenhamn. Känns inte helt okej, hade hellre stannat i Sverige faktiskt. Har haft det alldeles för bra den senaste veckan, trots snö och kallt. Det finns för många fina människor i det här landet. Hade finbesök av Oliver innan vi åkte förut. Han börjar bli stor nu, snart springer han väl omkring och skriker fula ord hela dagarna. Det är läskigt hur fort tiden går, han föddes ju nyss känns de som (eller ja i somras var de visst).

Men men tillbaka till verkligheten var det, man kan visst inte ha semester hela tiden. Är framme hemma i mitt Englands-hem runt tio-elva ikväll (engelsk tid, får en hel timme extra bara sådär). Lagom skoj att gå upp och jobba vid sju imorgon då, men måste man så måste man.

Väskan är halvfull, till skillnad mot mina 20,7 kilo på vägen hit. Har fyllt den stora väskan med kaffe, spikmatta och dipp. Föredrar det framför bönor och te som England bjuder på. Finns det svenskt kaffe på hotellet? Nej det finns bara snabbkaffe överallt och det är ju inte gott.

Feels like heaven in your arms. :)

torsdag . just a few hours

Mår faktiskt lite ungefär jättebra. Har vart i Sverige i två dagar nu, dom bästa dagarna på länge. En liten fågel viskade i mitt öra att resten av veckan kommer bli helt okej den också, med födelsedagar och fina människor. Imorgon bär det av mot Mönsterås och lite födelsedagsfirande. Ska bli fint att träffa familjen nu, var ju trots allt två månader sen.


Nu ska jag alldeles bestämt ringa mamma, bara för att jag kan.

The way you make me feel... :)

RSS 2.0