onsdag .

Så.. Idag är det onsdag, och jag är fortfarande sjuk. Börjar bli lite segt faktiskt. Det är inte så att jag längtar till skolan men man missar ju så mycket. Har funderat på att gå imorgon men det funkar nog inte, orkar knappt gå ner för trappan ju. Fast magmuskler har ja fått, kommer få magrutor om jag inte sluta hosta snart haha ;)

Dagen har mest ägnats åt House, Elin, medicin och sova. Hann med en dusch också. Funderade lite på det här med att vi uppfattar samma sak på olika sätt. Det är rätt så konstigt hur två personer kan uppleva samma händelse så olika. Hur en person kan uppleva något som ett svek medan en annan person knappt registrerar det. Nu menar jag inte att det ena är rätt och det andra är fel utan jag vill bara påpeka att alla människor upplever saker olika och reagerar olika i samma situation. Det finns inte ett rätt och ett fel jämt.

  Avslutar med en bild på sötsuster och mig. Jag är kanske inte söt men frisk på bilden iaf..

tisdag .

Är fortfarande sjuk så idag har det inte hänt mycket alls. Har mest sovit och kollat tv. Elin och mamma är också hemma så jag slipper vara ensam iallafall. Stannar nog hemma imorgon med, orkar inte bata-tjat just nu.
Dags för mer tv nu. GOD NATT!

måndag . sjuk

Var hos Michael hela helgen. Hann med ett besök hos Louise och Garpur med, kärlek på ponny! Annars hände inte jättemycket, spenderade tid med folk och kollade film och så. Blev sjuk också (därför blir det här inlägget minimaliskt kort).

Idag har jag sovit hela dagen typ. Ska va hemma imorgon med så får vi se på onsdag. Och Julia?! Jag är sjuk på riktitg så än har du inte vunnit ;) ! Måste tilläggas att jag nu fått MVG i filmkunskapen, tummenupp på det!


fredag .

Bara två lektioner kvar nu! 
Dagen började med Graf och sen tjaa... äbnnu mera graf. Så nu har jag huvudvärk! Första lektionen i b-kursen så bata skulle gå igenom massa kursplaner och sånt. Varje mening måste sägas femton gånger och förklaras tjugotvå så det tog några timmar. Sen skulle vi börja med en annons men då va lektionen nästan helt slut så vi gick och åt, bakad potatis med gojs.
Nu har vi lunch, bara 1,5 timme. Så vi spelade spel tänkte vi, man måste bevara barnet i sig! Men tydligen får man inte det så jag skriver blogg i brist på annat. Snart är det multimedia och sen idrott. Sen ska jag och min gigantiska väska träffa Pernilla en stund. Och sen åka till Michael! God fortsättning med andra ord.

Måste påpekas att jag träffade Fanny i nabben i helgen, hon hade rött hår. Jag kom på att jag faktiskt saknar Fanny, och Isabel. Dom symboliserar en väldigt bra del av sommaren 2008, sommarjobbet. Om jag nån gång skulle få för mig att läsa Harry Potter skulle det va på grund av Isabel. Hon är en väldigt bra person, jag har nog aldrig träffat nån mer genomsnäll och underbar person. Hon är en sån man nog inte kommer träffa mer men ändå kommer att minnas väldigt länge.

Imorgon ska jag träffa hästen, efterlängtad är han. Jag trodde inte jag skulle sakna honom så mycket men det är ändå bra att han hamnade där han hamnade. Kunde nog inte hittat någon bättre faktiskt. TACK! Ska bli kul att tärffa Louise med, inte för att vi känner varandra så värst mycket men bra är hon :)
Kan h'nda att det blir någon bild i bloggen med eftersom Elin var snäll och lånade mig sin kamera, TACK!

Men nu har jag kramp i fingrarna efter bilspelet så jag ska bara påpeka att jag har namnsdag imorgon, ifall jag av nån anledning skulle glömma bort det (risken är stor). Och nu tänkte jag ha en väldigt bra helg så ha det du också!


onsdag . livet och så

Tisdagen var konstig. Döden kom så nära inpå fast ändå långt borta, kommer nog pratas om det ett tag.

Blev klar med musikvideoanalysen iallafall så nu är det ur världen. Började b-kursen i rörligbild, tummenupp på det! Däremot en stor tumme ner på musikvideon, och jag tror fortfarande att det hade blivit bättre på vårat sätt. Men aja man kan inte få som man vill jämt, eller kan man nånsin få som man vill egentligen?
Iallafall så hade vi även första lektionen i trafikkunskap, förlåt trafikantkunskap. Hälften av gruppen består av medieelever, till stor del av mp07b faktiskt så det kan nog bli rätt så bra. Efter en kort samling skulle vi se film i hörsalen med den andra gruppen och då kom en trevlig överraskning in genom dörren. Nathalie uppenbarade sig helt oväntat där. Hon var saknad! Hon måste ha trivts rätt bra med sällskapet eftersom hon till och med somnade, fast innan dess räckte vi upp händer och mindes (eller rättare sagt mindes att vi inget mindes).
Filmen handlade om att vi tror att vi är odödliga när vi sitter bakom ratten. Stundtals kändes det rätt jobbigt, eftersom folk har för lika bilar och jag har för mycket skuldkänslor som jag inte borde ha. Panikkänslorna av att inte minnas kom tillbaka också, som de faktiskt gör ibland. Det är värre än man tror, att inte minnas. Det är som med saker som händer någon annan; man hör dem bara berättas vidare i efterhand, fast skillnaden är att det hände en själv, det där som man hör från en annan person. Det är rätt jobbigt när någon berättar vad som hänt, vad man gjort, att man gjort si och så fast man själv inte minns något alls.

Efter filmen fick vi åka hem, tidigare än väntat och det var ju bra. Synd bara att den bussen är så seg och tar så långa vägar. På kvällen gick jag en sväng med Elin, en väldigt kort sväng men lite motion fick vi allt. Elin är bra!

Men nog om tisdag, det är ju faktiskt onsdag. Onsdagens inlägg skulle egentligen bara vara några meningar långt med en bild, enbart för Majas skull. Men så blev det inte så Maja får vänta haha.

Onsdagen började med snäll busschaufför (heter det busschaufför även när det är en tjej?). Första lektionen var psykologi, gjorde inte så mycket, bestämde mest hur vi ska jobba resten av kursen. Kom även fram till att treorna på kagg har "Glöd under snö" (nån sexualkunskap eller va de va) på måndag och tisdag så sovmorgon till åtta på måndag, wihoo.
 Sen hade vi graf, en helt okej graflektion faktiskt. Hade redovisning om foldrarna. Blev rätt nöjd faktiskt, även att all text inte är klar men det gjorde tydligen inget. Bata pratade med normalare röst än vanligt och det gjorde lektionen tre år kortare. Efter grafen har vi en äckligt lång håltimme/lunch som ägnades åt att SPEEELAA (SPEEELAA nisse-frasse SPEELA!).
 Vid två var det svenska, fick varsin bok och sen var det film, "Odysseus" (stavning?). Sandra hade sett fel på längden på filmen så det blir mer film än väntat, bla imorgon på morgonen. Sen hade vi mdk, gjorde klart min failbop och gick hem (mitt framför näsan på tanten). Träffade Natta på bussen med, två dagar i rad nu. Kom överens om en massa saker faktiskt, bussresan ägnades åt sms, gratis sms.

På kvällen blev det en sväng till stallet, var snäll och tog i hästarna. Fast Cissi är inte hemma så det var rätt så mysigt, men det känns fortfarande lite jobbigt med en tom box. Fast nu kan jag tänka på att jag ska träffa hästen på lördag. Ska såklart träffa Louise med, och Sophie? om jag hittar dit vill säga.

Under dagen kom ett sms som inte gjorde dagen bättre, det berörde mig nästan mer än gårdagen, iallafall på ett helt annat sätt. Jag kan inte säga att jag förstår hur det är, jag vill inte behöva förstå hur det är. Men jag kan hoppas på en bättre fortsättning och Jag älskar dig vännen kom ihåg det! Du betyder allt och ännu mer, och trasslar livet till sig så finns alltid plan b kom ihåg det!<3



Men nu blir det inte mer så; nu kommer bilden Maja ;)
 


Detta inlägget skulle ha publicerats igår (onsdag) men av nån konstig anledning gjorde det inte det.


måndag . lycka!

Var faktiskt riktigt enkelt att gå upp idag, börjar nog komma in i det där med att gå upp tidigt. Eller så somnade jag tidigare än vanligt igår. Det regnade så det gick ovanligt fort att cykla till bussen med, och tänka sig att jag var där innan Julia.
Helt okej skoldag med. Först psykologi b med Julia och massa massa nv-folk. Men det kan nog funka, helt okej lärare iallafall. Hade sånadär lära-känna-varandra-och-lära-sig-namnet-lekar med. Oturligt nog hamnade jag sist och fick säga allas namn, + maträtt. Klarade det galant, ända från per-potatis till camilla-citron, fast jag höll på att döpa om mig själv till Amanda (bara för att alla andra hette det).
Sen var det dags för mdk med erica. Samma gamla visa med jobbigt tal och svengelska på MVG+ nivå! Har iallafall kommit på vad jag ska göra för varumärkesintrång, Halebop = Failbop. Jag menar hur seriöst är det med ett mobilföretag som det inte går att ringa till. Det måste hon ju godta som anledning.


Efter lunchen var det svenska b. Första lektionen i det och alla var där, kors i taket eller vad man säger. Har Sandra i svenska b med och det är ju bra. Vi skulle skriva brev till henne med, om något hade förändrats som hon borde veta typ. Som de allra flesta hade jag inget att säga. Fick sluta tidigare eftersom det var första svenska-lektionen så då ställde vi in engelskan och åkte hem. Perfekt slut på den skoldagen!

Åkte hem tidigt så jag var gullig och bakade kladdkaka till efterrätt och det var gott som tusan. Meningen vara tt kvällen skulle ägnas åt att skriva musikvideoanalys (hur många gånger har jag inte tänkt så nu i några veckor) men så blev det såklart inte.

Har pratat med Louise nu och jag ska få hälsa på hästen i helgen, med andra ord blir helgen bäst! Tack!

Och meningen var att detta inlägg skulle publiceras igår men det funkade tydligen inte heller. Kan hända att det kommer något nytt om tisdagen senare ikväll, ska försöka skriva anlys idag istället annars är ig-risken stor.


söndag . helgen :)

Har vart en helt okej helg!
Fredagen bestod av graf och idrott, bara lite text som fattas på foldern och mamma blev imponerad (inte bara hon men ändå). Basket på idrotten och sen kom Michael och så slapp jag åka buss själv ändå. På kvällen blev det tv och lite socialt med familjen. Borde inte Blondinbella förbjudas att både synas och höras?!

lördagen fick jag sova, tack gode gud för lördagar, hur skulle vi klara oss utan dem? Efter frukosten gick vi till netto och handlade mjölk, skinka och kakor. Sen fångade vi en buss till nabben och Pernilla och Nicklas. Det va faktiskt hon som skulle ha mjölk, det är äckligt!
Kollade blåsta människor på tv men efter ett tag fick vi nog så vi tog en promenad för att handla tacosås och sen hem och laga mat. Hanns med en till runda till affären innan maten var klar. Gott blev det iallafall.
På kvällen blev det film, Da vinci koden, Wallander och en halv mördarfilm. Da vinci koden var inte jättedålig och så fick man ju se lite av Paris med... och Wallander är skåne och skåne är kärlek! Meningen var att vi skulle se hela I samlarens spår också men vi somna istället.

Söndagen har vart en slapp dag. Vaknade i nabben, åt frukost och åkte hem. Mamma gjorde mat och den var plus-i-kanten-god! Efter middagen blev det en dusch och lite så. Sen skulle Michael åka hem, det är aldrig kul! Men snart är det fredag och då ska vi fira haha (två månader!).


Och hur otroligt det än låter men lite har jag faktiskt skrivit på min musikvideoanalys. Dock måste den göras klart helst för två veckor sen, har en engelska novell kvar med. Men julia har inte heller gjort den så det är inte panik än. GOD NATT! 


fredag .

SNÖ! Skolan, först graf i 3,5 timmar. Nästan färdig med foldern nu och jätteful blev den inte. Efter potatis-med-köttfärssåsklumpar med nellaaa var det idrott. Hade basket och sista lektionen med Patrik. Med andra ord har Jonas vart pappa tillräckligt nu.

Michael är här, a-s är snäll och idag går inte världen under!

torsdag . snö, minnen och felaktiga ord

Hemma hela dagen idag. Vaknade halv tolv, gick ner och åt frukst, det började snöa.

Jag förstår inte hur felaktiga ord kan göra så ont, hur minnen man försökt glömma kommer tillbaka så lätt. Det är som med ärr, på vintern syns de knappt eftersom huden är blek, men på sommaren är man full av vita ärr på solbrända ben.
Jag förstår inte hur det kan göra att jag mår så dåligt egentligen, en okänd människa skriver några ord om någon man en gång kände och helt plötsligt är man tillbaka där, allra närmast botten. Jag trodde faktiskt att jag kommit över det, gått vidare men nej, jag är precis lika sårbar som då.
Jag tror inte de inser hur det egentligen är, visst hälften av orden är inte sanning men ändå gör det att minnen kommer tillbaka, minnen som man försökt glömma men som ändå finns kvar där redo att röra om tillvaron när man minst anar det. 
Kanske är det just därför att det inte är sant som det är så jobbigt. De säger att döden är jobbig. Men ibland undrar jag om inte livet är värre. När man är död så är man död, vi vet inte vad som händer efter döden men den person man var i livet är iallafall borta.

Tänk om du verkligen hade dött den där natten, hur hade livet sett ut då?


onsdag . sovmorgon!

Sovmorgon!
Mamma väckte mig kvart över åtta, stänger av mobilen i sömnen. Åt frukost med Elin för omväxlings skull. Sen bussen vid fem över nio.  Första lektionen var graf, håller fortfarande på med foldern men det går framåt iallafall. Hann slå rekord med, dock slog nellie sitt rekord 40 sekunder senare så nu är hon fortfarande massa bättre.

Halv två var det mediekommunikation, sista lektionen för dagen. Vi lyssnade på genomgången och gick hem. Ska tydligen göra något varumärkesintrång, först säger erica from america att det är olagligt och sen "nästa uppgift är att göra varumärkesintrång", måste ha en bra anledning till det också.

Vad är då en bra anledning till varumärkesintrång? Funderar på att ta den första tanken som kom upp i hjärnan "Halebop blir Failbop" eftersom jag av personliga skäl inte tycker om dem. Men det kan man ju inte ha som anledning; jag valde att göra varumärkesintrång på Halebop eftersom jag tycker de är dåliga på kundservice och stundtals inte funkar alls. Får nog hitta på något annat helt enkelt. Har ju tills nästa vecka på mig, och innan dess måste jag skriva engelska novell och musikvideo-analys. Inget av det är särskillt svårt utan det är att ta sig tid som är problemet. Men morgondagen är en ledig dag så då måste det bli gjort.
Eller egentligen har vi multimedia i 1,5 timme imorgon men som mamma sa så är det faktiskt onödigt att åka in för den korta tiden, två timmar på buss för en och en halv timmes lektion känns inte speciellt lockande och man ska ju lyssna på vad mamma säger så sovmorgon blir det!

På kvällen var jag snäll och gick en sväng till stallet för att släppa in hästar, deras hästar. Det var med väldigt blandade känslor, jag saknar hästarna men samtidigt var det jobbigt att se en tom box där Garpur brukade stå, du fattas mig!

tisdag . ljud, betyg, fluffigt hår och världens bästa suster

Dagen till ära hade jag fluffigt hår, vilket mest berodde på att jag sov med blött hår inatt. 

Morgonen började med en glad nyhet; Bussen som vägrat stanna vid vår hållplats stannade faktiskt idag! Det betyder att vi fick åka en kvart tidigare och att vi fick sitta ner. Snälla-gubben blev nog glad tror jag.

Första lektionen var multimedia, med Kent för omväxlings skull. Vi skulle ha ljud, en helt okej lektion, bättre än vanligt faktiskt. Kan inte han ha våra genomgångar i grafen med?
Klockan tio var det rörligbild och musikvideo och eftersom humöret inte var på topp från början blev det defenitivt inte bättre efter det. Om alla inte tycker samma borde man väl ändå kompromissa?! Efter det blev det en rask promenad (tant-uttryck ) till Mc Donalds för lunch och glass med Julia och Olivia. Och för en gångs skull gjorde hon rätt och satte skeden i glassen istället för i såsen som alla brukar göra (dagens i-landsproblem!). Fick också ett bevis på att vi nog inte är barn längre; hon frågade inte om vi ville ha varsin ballong, däremot bjöds vi på kaffe, tack!

Efter den onyttiga lunchen var det lots och ingen blev klokare av det. Sen skulle vi ha sista filmkunskaps-lektionen någonsin men icke. När vi kommer dit äger våra älskade dansk-vera att "ni har ingen lektion idag" (fast på danska förstås). Men vi fick åtminstone reda på betygen, iallafall preliminärt (det vill säga 98% säkert att jag får MVG!).

Hemma blev det film med Elin, Jag älskar dig suster!<3

Jag vet att det nog var rätt beslut att lämna tillbaka hästen men saknaden gör ont!
Jag har inte ridit sen 30 december (de förstörde våran sista dag </3) så nu börjar det bli dags kan man tycka, men näe det blir aldrig som man tänkt sig?

Iallafall har jag och Carro<3 bestämt att påsklovet blir som förra året, i Jämtland! Kärlek på det. Förhoppningsvis kan jag få med mig Elin också, då slipper jag åka tåg 13 timmar ensam och kanske att jag träffar släkten med.


Jämtland 2008<3
  
      


måndag . sista veckan :)

Den här veckan är en bra vecka, sista veckan på höstterminen. Det innebär korta dagar och snälla lektioner.

Måndag:
8.10-9.10 Psykologi, film (sista lektionen, VG! )
10.00-11.00 Mdk, fick tillbaka proven och gick igenom en enkät

Tisdag:
8.10-9.40 Multimedia, ljud
10.00-12.30 RörligBild, musikvideo
14.00-16.40 Filmkunskap (sista lektionen!)

Onsdag:
10.00-12.30 Graf, folder (nej jag vill inte!)
13.30-15.00 Mdk, varumärken

Torsdag:
10.00-11.30 Multimedia, ljud

Fredag:
8.10-11.40 Graf, folder
13.00-14.00 Idrott, basket


Som sagt en bra vecka! Speciellt om man tänker på att vi annars slutar 16.30 tre dagar i veckan och inte direkt tidigt de andra dagarna heller. Höstens schema har ju inte varit bra direkt men vårens schema blir ännu värre. Alla dagar som går att förlänga förlängs med 30 minuter minst och jobbiga håltimmar mitt på dagarna (usch!).

Måndagen började med kaka till frukost, nyttigt och bra eller nåt. Ute var det kallt och eftersom den tidiga bussen bara kör förbi (varför?) fick vi stå och vänta i typ 20 minuter och det är lång tid. Tur att Julia finns (nej det var inte jag som skrev detdär!). Den snälla gubben med hatten tycker inte heller om klt för tillfället.
Men till skolan kom vi tillslut. Började med psykologi och anorexia-film, lite väl detaljerad med galgar i halsen och så. Fick reda på betygen, VG i psykologi A är helt okej. Däremot tycker jag hon klagade lite väl mycket på fördjupningsarbetet på vissa ställen men sånt man får ta.
Efter filmen skulle vi kolla om det gick att byta indval nästa termin, från psykologi b till något annat. Men alternativen var rättskunskap och friskvårdsmassage och som Julia sa så är rättskunskap bara massa lagar och plugg och på massage måste man ta i andra människor och det känns ju inte så lockande.

På mdk fick vi tillbaka proven, VG är helt okej. Sen slutade vi tidigare så vi promenerade in till stan, eller vi catchade en buss på halva vägen och då hann jag utöka busskortet. Så nu kan jag åka hur mycket jag vill när jag vill (inom kalmar län men ändå). Åkte bussen 11.25, härligt tidigt. Efter ett tag klev det på en mamma med två små barn, och det var kärlek vid första ögonkastet. Det var de gulligaste tvillingarna jag nånsin har sett! Funderade på att kidnappa dem så att jag och Julia fick varsin unge. Men snälla som vi är så blev det inte så, istället diskuterade vi adoption.

Det borde vara det säkraste sättet, då vet man redan innan hur ungen ser ut iallafall. Alternativet är att tänka väldigt mycket på vem man skaffar barn med, han måste vara snygg och ha snygga föräldrar. Han kan heller inte vara rik, då kan ju föräldrarna blivit snygga med knivens hjälp. Där förlorade jag mitt "gifta-sig-rikast-vad".
Under dagen diskuterades även Blondinbella (och andra mindre begåvade personer), vi kom fram till att NEJ TACK! är det bästa alternativet.

Hemma åt jag lunch med mamma och sen hamnade jag här och har inte gjort något vettigt alls. Idag saknar jag ponny nåt enormt, gjorde jag fel?


söndag . helgen, sj och elin

Fredagen började med en vääldigt lång bussfärd. Eftersom den tidiga bussen som går E22 inte stannade där vi stod (sju personer!) fick vi åka överfull buss igen. Vilket resulterade i att vi fick stå till Kåremo, där vi fick byta buss till den som körde förbi oss tidigare, MENINGSLÖST! Klt som marknadsför sig själva som något helgon eller så borde väl tänka lite mer, jag menar okej om bussen hade varit full men nu var det ju inte så. Klt har inte börjat mitt år så värst bra med andra ord!
När vi väl var framme, försenade men inte tillräckligt för att slippa lite bata-tjat (hon var ännu senare), skulle vi ha graf i 3,5 timmar. Skulle fortsätta med foldrarna och efetrsom allt ska göras i rätt ordning var det dummy-dags och hur jag än gjorde så blev det fel. Fastän Bata skulle hjälpa blev det inte rätt (snarare mer fel). Så tillslut gav jag upp och det fick vara, men fy vad jag kommer reta mig på de där millimetrarna (1,5 mm om jag ska vara exakt). 

När de tre och en halv timmarna var över blev det lite terapi-spelande med Snellie, she's too good och nu vet jag hur Lettland ser ut. Efter lunch kom en av dagens bästa händelser, ingen engelska förrens nästa termin (som börjar vecka fyra men ändå). Sen fick vi reda på att Jonas är pappa med och som Elin uttryckte det "jag visste inte ens att han var med barn". Så nu har vi Patrik-med-den-roliga-dialekten i idrott någon lektion till. I alla fall så blev det basket och det var väl okej antar jag. Lyckades stuka Julias finger, alltid något.

Efter idrotten kom Michael och så åkte vi till honom, tänk vad mycket fortare det går om man åker bil. Körkort tack! Resten av kvällen blev det massa film och annat mys.


Lördagen spenderades med Michael, vi spelade Singstar och så med Mikaela och Felicia (tänk för att sämst var jag inte haha). Sen blev det lite dansmatta (okej jag erkänner jag var sämst) och massa film och tv. En helt klart okej dag med andra ord, fler såna tack?!


Söndag var en "åka hem-dag" som ju aldrig är skoj, vaknade iallafall hos Michael (han är bra!). Frukost och en dusch, sen kom Peter och Petra (för att det är så roligt att säga "Peter och Petra") och Felicias farmor. Åt lite pannkakor och pratade framtid och så. Sen kollade vi film, eller en halv iallafall haha, och försökte förstå hur folk egentligen är släkt med varandra.
15.40 var det dags att åka hem :(  . Träffade en pratglad gubbe vid bussen, "Det var bättre förr, på min tid, då åkte vi tåg" han var skoj. Fast han hade nog rätt, med tåg hade man inte behövt byta så många gånger. Vid byte nummer två (i Kalmar) skulle jag byta till tåget, men det var ersättningsbuss istället. Hon sj-tjejen förklarade att det var fel på servicen, det finns tydligen 12 tåg som ska gå den sträckan men alla är trasiga utom två. Tur att jag bara skulle till Blomstermåla, för att byta buss igen. När vi åkte genom Tålebo blev jag lite sentimental och saknade barndomen (fy vad gammal jag kände mig nu), gubben vid bussen var nog ett orakel, det var bättre förr. I allafall på många sätt. Jag saknar Nyebo!

När jag kom fram till Mönsterås väntade Elin på mig vid bussen, jag älskar dig suster. Visserligen var hon för lat för att gå över vägen men det är ändå tanken som räknas. Hemma hade mamma fixat mat, god mat. Sen var jag snäll och bakade kaka med Elin, en nyttig kladdkaka med blåbär och äppelmos ;D


torsdag . klt, skola, arl gjorde dagen

Onsdagen blev städdag, stolt över mig själv som lyckades städa bort en hel hylla med strunt. Sedan bakades en kladdkaka, som Putte åt upp. Tog en promenad med Elin med, hon är bra min suster! Så onsdagen var en rätt så lyckad dag förutom att det borde ha blivit lite tid över till skolarbete.
Vad skriver man en novell på en A4 om? På engelska! Engelska lärare nummer två i engelska B från och med nu då. Skulle ju inte va helt fel med lite riktig engelska som omväxling.

Skolan började idag. Bara sju dagar kvar på höstterminen, tyvärr. Schemat som inte borde kunnat bli värre blev värre, hur är det möjligt? Längre dagar och konstiga håltimmar mitt på dagen.
På grund av snön tänkte jag tänka först och gå till bussen. I god tid till och med, men trots det missade jag bussen, trodde jag iallafall. Men eftersom klt har ändrat bussarna så hade jag inte missat min buss utan en annan. Sen när rätt buss kom så fick jag stå, fick en pratstund med Jossan med. Men i ålem fick vi byta till den missade bussen och sitta resten av vägen.
ARL första lektionen, fick tillbaka det individuella arbetet och hade betygssamtal. DET gjorde min dag, VG+ på arbetet, VG på provet och MVG- på redovisningen. Guldstjärna i kanten på det för första gången man får MVG på en redovisning borde man fira. Jag som skulle bli nyttigare... får väl fira med ett äpple eller så. Nu är det multimedia och eftersom jag är klar med det jag ska så kan jag sitta här (lite för Carros skull med).
Efter lunch (grekiska biffar) är det rörligbild och musikvideon som gäller. Finns en liten möjlighet att den inte blir jättekass faktiskt, Julias och min början är bra! Hon borde satsa på en karriär som skådespelare kanske?

Nu tänkte jag fundera ut vem som lyssnar på ABBA och fundera på om någon har kontakter som kan leda till ett sommarjobb möjligtvis. Om Mr Gotland kommer snart kan hända jag frågar honom, han lovade mig sommarjobb för två år sen eller så. Men sen dog någon, döden är dum. Fast Gotland känner hela Sverige, men en sommar på Gotland skulle inte vara helt fel. Lite långt bort fårn öland bara, för öland sommaren 2009 är likamed pojkvän, Caroline och hästen. Jag saknar hästen, mycket! Jag saknar Michael med, men honom träffar jag imorgon :)

Borde ägna mig åt något vettigt nu, som att skriva musikvideo-analys. Men det blir nog inte så nej. Kan hända det blir lite spelande istället, något allmänbildande spel så att jag lär mig något, det kan vara bra att veta vart Brandenburg Gate ligger tillexempel.


måndag . kallt!

Vaknade vid halv nio ungefär och planerna var att inte gå upp direkt. Men eftersom jag är så snäll (ehm...) så gick jag upp och tog på mig alla kläder jag äger och har för att gå ut i istiden. Som en michelin-gubbe vandrade jag de två minutrarna till stallet, 13 minus och 15 cm snö. Inte nog med att det var kallt som sjutton vattnet hade frusit, i kranen med tyvärr. Men hästarna kom ut iallafall, efter mycket om och men eftersom jag inte är så himmelens lång.
Sen när dagens goda gärning var avklarad gick jag hem, drack lite kaffe och åt frukost och gjorde i princip ingenting (är man sjuk så är man!).


ibland är även istid fint :)


Blondie :)

 

söndag . nya stövlar och ett kyligt farväl

Blev Kalmar en sväng idag med, tredje dagen i rad tror jag bestämt. Skulle köpa nya stövlar som passar i snön samt lämna Carro vid tåget.
I sko affär nummer tre hittade jag faktiskt ett par; svarta, varma och fina! Skoaffären bjöd också på en spännande upptäkt. Det fanns ett par söta skor som jag ville ha, problemet vara bara att de enda som fanns var i strl 35 så min första tanke var att "dom här kan jag aldrig ha". Men var ju tvungen att testa iallafall och det roliga är att dom var för stora.  Måste vart nåt fel på storleken, för så små fötter har jag väl ändån inte...

När jag väl hittat stövlar fick det bli några tröjor också, det är faktiskt bara mellandagsrea en gång om året och nu har jag ändå inget vettigare att lägga pengarna på. Blev en sväng på konsum för att köpa tåg-mat till Caroline också. Sen skulle vi äta lite också och eftersom det är viktigt att tänka på att äta nyttigt blev det en gyros tallrik, med sallad (y) .
Sen kom tågen, först mitt tåg sen hennes. Så ironiskt nog blev det hon som fick säga hejdå till mig istället för tvärt om.

Och nu är jag sjuk som en nöthjärna eller vad som är motsatsen till frisk som en nötkärna. Hej vinter!


2009 . nytt år, ny blogg, nya möjligheter

Så hur börjar man ?
Carro är här!<3 Med andra ord en bra början, tack för att du finns vännen!
Året började med att Anna sköt en raket, fast det räknas nog rent tekniskt till förra året, och bloggen ska hanlda om NU, med andra ord det som händer detta året. Från början var det meningen att bloggandet skulle börja 1:a januari men internet har krånglat så det får bli idag. Idag är två månader tills 18-årsdagen, alltså också en bra dag.

Men 2009 som sagt; vaknade på en madrass i Annas rum, pling i telefonen, ringde pappa, åkte till stallet med Carro. Sen hämtade de hästen :'( Jag vet att det var helt och hållet mitt egna beslut men jag kan inte hjälpa att jag saknar honom så in i helvete iallafall. Men han kommer att få det bra och jag får hälsa på så det kunde varit värre.

Eftersom hästen tog upp nästan all tid förra året (och det var värt det!) fanns det ingen tid till att börja blogga fastän jag funderade på det många gånger. Men nu blev det alltså av, och eftersom detta är min blogg, dvs en blogg om mig och mitt liv så fick det bli jagvillintevaraharry . Internskämt på hög nivå, kan hända att det blir förklarat någon gång i framtiden.

Men nu blir det Kalmar med bästa Caroline (måste köpa stövlar nu när vintern kommit även hit) sen blir det säga "hejdå vi ses om ett halvår elr så" och sätta Caroline på tåget :/


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0