onsdag . stärnor är vi alla

Sitter och läser om Fjollbert, han verkar varit en seg typ, och boken (Madame Bovary) låter mera som en självbiografi än en roman. Annars består boken mest av äckligt onödiga miljöbeskrivningar och krångliga meningar, varseblev är nog det ord som finns med mest. Fast det ordet vet jag ju vad det betyder, men resten liksom. Därför känns det som en bra ide att fortsätta ikväll, sena nätter dagen innan är bättre än sena nätter dagen efter!

En lektion idag och sen hem, råkade bli så att idag blev en städdag. Eller flytta runt lite saker och se det som en städdag är nog mer rätt ord. Har sett historiefilmen idag med, helt okej men det var en snubbe jag tappade bort på vägen. Tyvärr ligger pappret med uppgiften i skolan så den kan jag inte göra idag. Men flmen är sedd åtminstone och det är en bra bit på väg, rätt väg.

Och nu är klockan snart sex, och det betyder att jag borde gå och byta om och gå den långa vägen till stallet och träffa Emma och plocka ihop grejorna, på fredag smäller det, maha! Ska pussa på sjuklingen med, och hålla en tumme eller fem på att det blir bättre snart.

hej :)

tisdag . en saga med stulna ord

Snart dax för en promenix med Elin, en promenix som är försenad med sisådär 3 månader ungefär. Verkar som att det blir av nu iallafall. Det ser jag fram emot. Julia ska tuffa förbi med kortet också, minne som en guldfisk.

Annars har den här dagen varit rätt nödvändig, en lektion av två möjliga (naturkunskap) sen möte med leif, såg hans mail när jag kom hem, skoj! Det betyder att vi kan börja med projektet och han tyckte det var bra, heja! Sen lunch, vegetariskt, och efter det en sväng till gustafssons. Det går framåt med teorin åtminstone, som sagt jag måste få ta det i min takt, right?

Igår var en motionerad dag så egentligen borde man ligga och sova hela dagen idag. Ängö på idrottten och usch det var inte bra. Sen massa ofrivillig stadsvandring innan bussen gick. Cyklade till hästarna med flickvännen min, red en sväng på överskottsenergiladdad ponny och sen puttade vi fyrhjulingen plus vattentanken en massa meter. Bettan var söt och bjöd på kladdkaka och jag var hemma klockan tio igen.

Eftersom jag borde plugga (och nog tänker fundera på att göra det också) så blir det inte mer här. Ikväll är det House, tummenupp på det!

hej :)

lördag . höst

Sitter hos Michael och väntar på film, eller ja egentligen är det honom jag väntar på men när han kommer tillbaka blir det film, tummenupp på det! Var på mitt livs första skördefest igår, eller ja vi gick en sväng i city, maha. Var massa folk, äckligt folk och annat folk. Jag saknade Caroline, ett annat liv en annan verklighet?

Idag har det varit kalas, massa tårta och presenter till farmor (Michaels farmor). Imorgon är det söndag, åka hem-dag med andra ord. Är inte allt för pepp på det egentligen. Mest pepp på att sova resten av året ungefär. Måste fixa fakta om tråkig 1800-tals författare, läsa klart boken, se historisk film, läsa om medeltiden och plugga teori. Sova känns fortfarande mest lockande.

Ska nog flytta hästarna någon gång nästa vecka med, det är positivt.Mindre pengar tyvärr men närmare och mer ordning på allt. Blir nog bio nästa helg också, också positivt (jag försöker tänka positivt åtminstone).

Men nu kommer han hit, äntligen. 10 månader i onsdags med, Jag älskar dig mest av allt!<3


natti :)

tisdag . life as we know it

Tisdag och ännu en helt meningslös skoldag. Först snackade naturtanten massa maskar i en timme, sen läste vi 1800-tal på svenskan och sen slutade dagen. MEN eftersom vi hade bokat ett möte med Leif om projektarbetet så tog vi en lunch och väntade till ett. Men nej han dök aldrig upp så va hade suttit där alldeles i onödan. Med andra ord kunde jag ha åkt hem vid tolv istället för två, usch!

Hemma vid tre, hann baka en kladdig kaka till middagen, tummenupp på det! Borde egentligen åka till hästen men det är så himmelens långt och blåsigt just idag. Så det får faktiskt bli en annan dag, taggar ordentligt tills dom flyttar hit. Då ska det bli fettsugning, eller iallafall ska det bli hårdträning för både mig och ponnyn.

Annars är jag mest pepp på att ta studenten, är så äckligt trött på skiten nu. Miljöombyte ja tack!


Städning nu, hej :)

måndag . forever young?

Varför ångra det som varit istället för att inte göra om det? Man hör så många som ångrar en massa, men egentligen så borde man inte ångra. Egentligen borde man bara lära sig av sina misstag (fina ord detdära). Inte bokstavligt talat, för man akn lära sig av andras misstag med och av sånt som inte ens är misstag.

Kom på mig själv med att sitta och ångra en massa, fine livet hade kanske blivit bättre. Men tänk så mycket bra saker man hade missat. Om vi aldrig hade flyttat (och ja det har jag ångrat ett stort antal gånger även om jag inte kunde påverka det) så hade jag visserligen sluppit en massa dumt. MEN alla underbara människor och händelser som inte var fel hade jag ju missat också.
(Och ja jag tänker för mycket.)


En annan sak som är intressant är varför folk tror att dom vet så mycket. Fördomar hit och grupptryck dit. Någon som aldrig ens sagt hej till en annan person kan ju inte veta något viktigt om denna. Och alla uppfattar situationer olika så man akn inte lita helt på vad någon berättar om en annan person, det är faktiskt vetenskapligt bevisat att det är så. Egentligen borde man inte tycka något alls?


Middag och tv nu, hej :)

onsdag . och imorgon är det ingen som minns denna dag?

Eller iallafall så har jag ingen större lust att minnas denna dag, den är bara meningslös och allmänt knäpp. Det enda vettiga som har hänt är att jag har dammsugat hela huset och mamma gör en kaka (som är till imorgon, hm).
Och eftersom det verkligen inte är min dag idag, eler vafan den är inte slut än men negativa jag har bestämt att det inte kommer bli bättre senare heller. Därför tänker jag strunta i att skriva mer om idag och filosofera om något annat istället.

Som igår, det var en bra dag. Skolfoto, omtaget eftersom klt är fail, men tack Emma. Det tog hela nk-lektionen. Sen svenska som bestod av läsning, 1800-talet hej. Sen springa (läs gå väldigt fort) till körskolan och öva parkering, en hel vetenskap detdära. Bussen hem för att överleva dagen. Mat, massa mat. Pillan störde mitt i maten så pappa och jag (jag!) drivade till ålem för att sko hästarna. Det tog ett tag, hann med en promenad innan dom kom. Men det gick bra, har man bara en sko så har man, tack!

Efter den nya skon skulle vi rida, men smart som jag är så låg hjälmen hemma (inga risktagare här inte). Så det blev lite longering och annat tjoffs. Men fy bubblan vad fin han var mitt hjärta, överladdad till tusen men söt som få. Igår var en fin dag i mitt och ponnys liv, det var en fin början, en ny början.<3
Hann med en sväng till stallet  på kvällen med, och nej jag förstår inte hur någon kan göra så, tårarna kommer bara man ser på henne, det är hemskt att se hur ont hon har, let's pray for a miracle?


kväller :)


måndag . sometimes reality's better than you ever can imagine

Dags för ett happyface-inlägg nu! Den här helgen var helt perfekt, en hel massa som blev så mycket bättre än man kunde tänka sig. Det var som när man försöker blåsa upp en ballong, helt plötsligt lyckas man, bara sådär.

Som toppen på glassberget har världens bästa Caroline kvalat till SM, GRATTIS! :D :D Du vet att jag inte fungerar utan dig bästa vän!<3

Det började med en spontanmiddag i fredags, tack älskling<3. Sen en helmys helg med Michael, en sväng till tävlingen och happymoment direkt. Sen avslutningen på helgen blev också kanon, för nu är det bestämt och jag kan inte bli lyckligare. Det är du och jag tills döden skiljer oss åt, eller åtminstone ett år till. Kärlek är ett starkt ord men den här helgen har VARIT kärlek!<3


Och nu ett sms med solklart tummenupp (det visste vi ju innan men ändå). Leendet är konstant. Snart en sväng till stallet, hej :)

måndag . vart är vi påväg?

Helgen var helt okej nästan hela tiden, mycket tid med Pernilla och det är aldrig fel. För mycket tankar och strunt men det kanske möjligtvis löser sig någon gång?
Efter tårtan i fredags catchade jag en buss (nej jag köpte paket till mamma först) till Ålem med min gigantiska väska. Vann över Emmelie i bowling men baseboll är inte min grej. Blev en aning sent eftersom en viss Pernilla kom på att hon skulle duscha mitt i natten. Vaknade hemskt tidigt och hann med den enda bussen till världens ände (läs öland). Var framme efter många timmar, satte upp tältet, ja vi tältade fastän sommaren är slut. Sen jobba Pernilla med pizzabagare och andra bagare. Hann med att se två hela fotbollsmatcher plus en massa annat under tiden.

Somnade i vårat kära tält och vaknade på samma ställe, riva tält. Mer jobb för barnet och sen bilade vi hem med Micke. Det är sjukt att Ica kan vara öppet TVÅ timmar på en söndag? I Kalmar blev det en burgare innan bussen kom, jättenyttigt med massa pizza och pommes på samma gång. Kom hem till Pernilla, tillsammans med all packning, typ vid åtta-tiden. En onyttig tur till ica, mysfilm på tv och sen dusch innan det blev sova.

Vaknade i den stoora sängen idag med, Bussen vid nio och pluggade teori nån timme, sen skolan och luncha med Juliet. Det var ingen höjdare nej. Sen var vi ambitiösa och kollade om besked, det var ett solklart JA DET FÅR NI! Så nu kommer jag gå ut trean med 2600 poäng, tummenupp på det! Annars går allt mest åt helvete.

Fika nu, sen bila till Pillan med far kanske.
Hallonpaj :)

fredag . superheroes never cry

Idag är ingen vanlig dag för idag är mammas födelsedag, Grattis mamma jag älskar dig!<3

Vaknade sjukligt tidigt i morse, efter en vecka utan sömn är fredag ingen bra dag. Inte blev det bättre av att Juliie snarkade brevid. Teckenspråket var helt okej, man lär sig något ju för en gångs skull. Sen inget svar från Keise och ingen nk så vi åkte hem. Alltså va vi hemma kvart över tio, helt okej skoldag. Speciellt eftersom Sebastian åkte hem efter mig, maha!

Annars har dne här dagen mest bestått av tårta, baka tårta, dekroera tårta, äta tårta, tummenupp på det! Och eftersom Pernilla ringde och störde mitt i en mening blir det inte mer.

:)

torsdag . med tomten i en sandstorm

Egentligen borde man flytta till en öde ö och bo där alldeles för sig själv? Det där med ödet är en lögn, öde är något påhittat ungefär som alla hjärtans dag, helt fail. Det är nog så att allt är uppgjort från början, uppgjort för att allt ska gå åt pipan.
Nej humöret är inte på topp men det finns anledningar, en hel drös faktiskt. För allt blir fel och dumt på samma gång, mitt fel ditt fel det spelar ingen roll det är fel vilket fall. Men som alla andra gånger det blir fel så kommer det antagligen lösa sig (eller iallafall lugna ner sig) så småningom.

Fast skolan har varit helt okej positiv idag (för att byta ämne och flytta tankarna till enmindre plågsam plats). Hade första teckenspråk lektionen och det var helt okej även att mina fördommar om folk som jobbar inom vården blev helt och hållet sanning. Sen var vi duktiga och ansökte om mera plugg (ska det göras ska det göras ordentligt), hann  med att revidera våran idéskiss till projektarbetet. Sen gick Julia hem i regnet och jag hade rörlig bild.

För övrigt saknar jag Caroline, hon är solklart världens bästa! Det finns ingen som du och jag är välldans glad att du finns det ska gudarna (och alla andra) veta. <3<3


hej:)

tisdag . jag hade fel

Det var nästan ännu mer onödigt att gå till skolan idag, en inställd naturkunskapslektion och 25 minuter svenska. Men eftersom jag hade körlektion innan och jag fick med mig Julia dit igen för att plugga teori så var det inte helt meningslöst. Det slutade med att vi satt där i tre timmar och det gick rätt så bra faktiskt, tummenupp på det!

Kom fram till att mammas födelsedag på fredag betyder att jag har varit 18 i sex hela månader, usch vad gammal jag känner mig. Men om nu 50 är livets medelpunkt så har jag ju en bit kvar, och har jag inte det så spelar det ingen roll. Det där med döden är rätt känsligt, men jag har insett att det värsta som kan hända i vissa situationer (läs så fort jag går upp ur sängen) är att jag dör. Men så fort den tanken slår mig kommer jag fram till att det är inte döden som skrämmer, inte min död. Jag är inte rädd för att dö, jag dör när det är meningen att jag ska dö. Däremot är jag rädd för att mina nära och kära (fint uttryck detdära) ska dö.
Därför försöker jag låta bli att tänka på döden så mycket, det slutar alltid att jag blir rädd för att dom jag tycker om ska dö och hur livet skulle bli då. Men man kan ju också se saken ur ett annat perspektiv, döden kan ju faktiskt vara en befrielse, både för den som dör och personens omgivning. Som min mormor (som jag förövrigt saknar jättemycket), hon hade cancer och var så gott som levande död (eller hur man nu ska uttrycka det) i mer än ett år. För henne kom döden som en befrielse, döden innebar att hon slapp lida och personerna i hennes omgivning slapp se henne lida.

Nej men det blev väldigt djupt det här, för mycket tankar var det ja. Egentligen sitter jag mest och väntar åp att mobilen ska laddas klart, om det nu funkar (i starkt behov av en ny) så tankarna får flyga som dom vill. Egentligen borde det stå en sammanfattning av kultryck och maxlast och bromsar här, det som borde fylla min hjärna för tillfället.

Borde slå ett slag i bordet och höra med Pernilla om vi skulle rida idag med, han behöver motion tjockisen så jag hoppas på att dom kommer hem snart (och att han får ny sko). Men det som egentligen stör mig mest just för tillfället är alla extremt dåliga låtar som någon (läs putte) lagt in på datorn. Börjar få ont i trycka-på-nästa-fingret.
Så därför blir det inte mer nu, är tillräckligt rörigt som det är.

:)

RSS 2.0